Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Köp bastuaggregat från Tylö till ett lågt pris

Bastuaggregat som är funktionella, och säkra

Att välja rätt bastuaggregat är en individuell fråga då de olika aggregaten uppfyller olika behov. Frågan är vad du behöver. 

 

De vedeldade bastuaggregaten är bränslesnåla, effektiva och lättskötta. Dock måste du ladda bastuaggregatet med bränsle för att hålla elden vid liv. Du kan bland annat förse det vedeldade bastuaggregatet med varmvattencistern. Ett vedeldat bastuaggregat är perfekt när du vill bygga en fristående bastu exempelvis vid sjökanten då du slipper kostsamma ledningsdragningar för eldrift. Ska du ha ett vedeldat bastuaggregat måste du ha en murstock, som brandmyndigheterna kan godkänna, och i regel behöver också aggregatet större utrymme än det elektriska bastuaggregatet. Har man inte plats med en murgryta kan en mindre varmvattenbehållare kopplas direkt på ugnens sida.

 

Ett elektrisk bastuaggregat har andra förmåner än det vedeldade aggregatet. Är du den som vill njuta av ett bastubad mer oplanerat när du kommer hem efter jobbet är ett elektriskt bastuaggregat ett mer praktiskt alternativ. Exempelvis kan du med det elektriska aggregat ställa in det innan du går hemifrån så att du kommer hem till en badklar bastuanläggning efter jobbet, eller andra ärenden. Den eluppvärmda bastun är inte den energislukare som många ofta tror att den är. Tänk såhär, bastuaggregatet är endast i full drift väldigt korta stunder under uppvärmning av bastun. Man kan säga på ett ungefär att en familj förbrukar 3,9 kWh under ett bastubad. Är man tre personer som använder bastun blir detta cirka 1,3 kWh per person. En förbrukning för en dusch är cirka 1,4 kWh medan den för ett karbad ligger på ca 6,5 kWh. Ett tips innan du börjar använda ditt elektriska bastuaggregat för första gången är att värma upp den till cirka 90°C och låta det stå på i den värmen i omkring två timmar. Detta för att slippa den besvärande nylukten från aggregatet.

 

Oavsett vad du väljer för aggregat, vare sig om det är ett vedeldat eller elektriskt aggregat, är det viktigaste att du får en balans mellan värmekapaciteten och basturummets volym. Har aggregatet en alltför stor effekt kan det innebära överhettning och driftstörningar medan otillräcklig effekt inte ger dig önskad luftfuktighet och värme. Att bastuaggregatet är av god kvalitet gällande både funktion och säkerhet är av stor betydelse i en bastu. Bastuaggregat kan vara avgörande för om din bastu blir trivsam eller inte. Därav säljer vi bastuaggregat från bland annat Tylö som är ett välkänt och erfaret varumärke gällande basturedskap. Här hittar vi även ett annat erfaret och välkänt varumärke, Exacta som även de, besitter en enorm kompetens inom basturesurser.

 

Numera kan ditt bastuaggregat även vara högst miljövänligt genom funktioner som t.ex Tylö bastuaggregat Sense har, där aggregatet går i sparläge så snart din önskade temperatur uppnås. Tylös aggregat har även ett flockat skal som minimerar risken att bränna sig. Exactas modeller är av en traditionell variant och passar därför lätt in i de allra flesta bastur. Dessutom har aggregaten ett utrymme som tar upp till 23 kg sten i stenmagasinet, beroende på vilken modell du väljer.

Sortera utifrån
Varumärke
  1. SaunaSweden (10)
  2. Tylö (21)
Pris
0 kr 20839 kr 0 kr to 20839 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 31

Minskande ordning
per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2

Artiklar 1 till 16 av totalt 31

Minskande ordning
per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2