Förbränningstoaletter & Mulltoa

I vår kategori för fritidstoaletter har vi samlat samtliga av våra mulltoaletter från Mulltoa, samt tillbehör som kan tänkas behöva för att kunna göra en komplett installation av din nya toalett. Mulltoa är egentligen namnet på ett specifikt varumärke på en slags torrtoalett men har kommit att användas som en generell benämning på torrtoalett som använder sig av ett toalettsystem där avfallet förmultnar och blir kompost. Man använder även begreppen komposttoalett och fritidstoalett.

 

MULLTOA – HELAUTOMATISK OCH ENERGISNÅL
Mulltoa eller mulltoalett är den vanligaste typen av fritidstoalett som används i fritidshus som inte har något kommunalt avlopp. Mulltoan är enkel att installera. Köper du en mulltoalett från Mulltoa monterar du ventilationsröret, fyller på med mull, ansluter kontakten till jordat eluttag och ställer in termostaten. Den enda svensktillverkade biologiska toalett som är Svanenmärkt och miljögodkänd. Mulltoan är helautomatisk och energisnål. Inga påsar behövs!

 

TORRTOALETT FÖR FRITIDSHUS
Mulltoaletten finns i olika utföranden så att du enkelt ska kunna hitta den som matchar dina behov. Är ni en familj på ca fyra personer som vill ha en mulltoa avsedd att användas året om så rekommenderar vi mulltoa fritidstoalett 65 ai, Den tillhör en ny generation mulltoa som själv, helt automatiskt anpassar kapaciteten, bra när man har gäster eller fest. Den fungerar för många användare i tät följd utan väntetid, även “spolningen” är automatisk. Här komposteras avfall och papper direkt, den har insynskydd och är enkel att använda. Den är dessutom svanenmärkt.

 

LÄTTSKÖTT MULLTOALETT
Vid kontinuerligt normalbruk så behöver man tömma lådan mellan var 4-6 vecka. I ett fritidshus innebär detta att den skall tömmas ungefär 1-2 gånger per säsong. Använder fyra personer mulltoan för fritidsbruk, behöver den normalt endast tömmas en gång per säsong. En torrtoalett är så bekväm att man lätt glömmer att den inte är en alldeles vanlig vattentoalett. Mulltoaletten har ett insynsskydd med dubbla funktioner som innebär att den öppnar sig oavsett om du vill sitta eller stå och en extra tredje raka för bättre blandning. Den biologiska nedbrytningsprocessen i en mulltoa sker naturligt i själva toaletten. Detta gör att det är ren mull som kan återföras in i naturens kretslopp. Hållbart och miljövänligt! Upplever du lukt och flugor brukar detta ofta vara ett tecken på för hög fuktnivå i komposten. Till skillnad från det klassiska dasset så behöver man med en mulltoa inte oroa sig för lukt eller liknande så länge den är rätt installerad, vilket gör mulltoan väldigt populär. Det viktigaste att ha i åtanke vid installationen är att du följer anvisningarna, som är mycket pedagogiska och lättlästa. När du tömmer komposten till våren så är den redo att användas på en gång. Om du däremot gör en tömning under säsongen kan du behöva efterkompostera den innan användning. I den här kategorin hittar du även andra fritidstoaletter såsom förbränningstoaletter, separerande torrtoaletter och komposttoaletter.

Sort By
Page
Produktbild
Cinderella
495,00 kr
Produktbild
Cinderella
32 994,00 kr
Produktbild
Biolan
195,00 kr
Produktbild
Cinderella
33 955,00 kr
Produktbild
Cinderella
36 995,00 kr
Produktbild
Cinderella
5 762,00 kr
Produktbild
Cinderella
3 598,00 kr
Produktbild
Cinderella
995,00 kr
Produktbild
Cinderella
469,00 kr
Produktbild
Cinderella
277,00 kr
Produktbild
Cinderella
628,00 kr
Produktbild
Cinderella
349,00 kr
Sort By
Page