Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Köp mulltoa från Mulltoa & Hasselfors Garden

Mulltoa - en biologisk toalett

Mulltoa är egentligen namnet på ett specifikt varumärke på en slags torrtoalett men har kommit att användas som en generell benämning på torrtoalett som använder sig av ett toalettsystem där avfallet förmultnar och blir kompost. Man använder även begreppen komposttoalett och fritidstoalett.

 

Mulltoa är den vanligaste typen av torrtoalett som används i fritidshus som inte har något kommunalt avlopp. Mulltoan är enkel att installera. Köper du en mulltoa från Mulltoa monterar du ventilationsröret, fyller på med mull, ansluter kontakten till jordat eluttag och ställer in termostaten. Den enda svensktillverkade biologiska toalett som är Svanenmärkt och miljögodkänd. Mulltoan är helautomatisk och energisnål. Inga påsar behövs!

 

I vår kategori för mulltoaletter har vi samlat samtliga av våra mulltoaletter från Mulltoa och Hasselfors Garden, samt tillbehör som kan tänkas behöva för att kunna göra en komplett installation av din nya toalett. Mulltoaletten finns i tre olika utföranden så att du enkelt ska kunna hitta den som matchar dina behov. Är ni en familj på ca fyra personer som vill ha en mulltoa avsedd att användas året om så rekommenderas ni att ta en MullToa 55. Vid ett kontinuerligt normalbruk så behöver man tömma lådan mellan var 4-6 vecka. I ett fritidshus innebär detta att den skall tömmas ungefär 1-2 gånger per säsong. Använder fyra personer MullToa55 för fritidsbruk, behöver den normalt endast tömmas en gång per säsong. Vill ni istället använda mulltoan åretrunt rekommenderar vi istället MullToa6 5. Toaletten har en stor kapacitet och klarar fyra personers åretruntbruk. Så bekväm att man lätt glömmer att MullToa 65 inte är en alldeles vanlig vattentoalett. MullToa 65 har ett insynsskydd med dubbla funktioner som innebär att den öppnar sig oavsett om du vill sitta eller stå och en extra tredje raka för bättre blandning. Den biologiska nedbrytningsprocessen i en mulltoa sker naturligt i själva toaletten. Detta gör att det är ren mull som kan återföras in i naturens kretslopp. Hållbart och miljövänligt! Upplever du lukt och flugor brukar detta ofta vara ett tecken på för hög fuktnivå i komposten.


Till skillnad från det klassiska dasset så behöver man med en mulltoa inte oroa sig för lukt eller liknande så länge den är rätt installerad, vilket gör mulltoan väldigt populär. Det viktigaste att ha i åtanke vid installationen är att du följer anvisningarna, som är mycket pedagogiska och lättlästa. När du tömmer komposten till våren så är den redo att användas på en gång. Om du däremot gör en tömning under säsongen kan du behöva efterkompostera den innan användning.

Sortera utifrån
Varumärke
  1. Biolan (2)
  2. Cinderella (7)
  3. Hasselfors Garden (1)
  4. Mulltoa (7)
Pris
0 kr 37495 kr 0 kr to 37495 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 17

Minskande ordning
per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2

Artiklar 1 till 16 av totalt 17

Minskande ordning
per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2