Alla söker vi efter unika inredningsprylar som ska passa in perfekt i våra hem, samtidigt som det vore en lyx att ha något ingen annan hade. I en tid då massproduktion pryder alla hem, skadar det inte att ha något unikt. Det behöver inte vara dyrt med en unik inredningspryl. Här kommer ett tips som kanske inte ens kommer att kosta dig någonting.

En actionfigur-lampa. Självklart behöver det inte vara actionfigurer. Det kan vara dockor, dinosaurier, bilar, Elsa från Frost eller vad det nu är dina barn, eller du själv, älskar. 

Det du behöver är:
Leksaker (enklast med leksaker i hårdplast)
En bordslampa (helst en smal och lång som denna från Malmbergs)
Superlim
Målartejp
Sprayfärg

Här en videon från instructables.com som enkelt visar hur du går tillväga.

Placera leksakerna så som du vill ha dem runt lampfoten och limma dem allt eftersom. Använd målartejpen och tejpa längst upp på lampfoten där glödlampan ska skruvas på, på sladden och andra ställen du inte vill att färgen ska träffa. När du känner dig nöjd med hur det ser ut är det dags för det roliga. Börja först med en basfärg, i videon används en vit färg för att lättare täcka färgen på leksakerna. När denna färg torkar sprayar du den färgen du vill ha på din lampa. Mässing, koppar, silver, svart, vit, rosa, blå… Ja, du bestämmer. Låt torka, dra bort tejpen, skruva på glödlampan och lampskärm om det finns och om du vill, annars är en ”bar” lampa utan lampskärm också väldigt snygg. Tänd lampan och njut av din snygga skapelse!

Källa: http://www.instructables.com/id/action-figure-lamp/