Att renovera ett helt badrum kostar mycket pengar. Det är inte alla som har tid, råd eller lusten att göra detta. Men att byta ut smådetaljer och piffa upp badrummet gör knappt plånboken ont. Att styla badrummet rätt är inte alltid enkelt, var ska man börja?

Sköna textilier. Matcha eller blanda färger i badrummet med hjälp av textilier; en mysig badrumsmatta och handdukar. Har du duschdraperi i badrummet är det ingen dum idé att koordinera det med badrumsmattan.

Byt ut det vanliga. Det är lätt att glömma bort att man kan byta ut standardvaror i badrummet så som toalettsitsen. Köp en mer exklusiv toalettsits i trä, porslin eller i färg. Att byta ut toalettsitsen är kanske bland det sista som slår en när det är dags att ta tag i inredningen, samtidigt som det är bland det enklaste att byta ut.

Även badrummet behöver sina accessoarer. Välj ut badrumsaccessoarer såsom en ny tvålkopp, tvålpump eller mugg för tandborsten i rosé, guld, koppar eller stiligt silver beroende på vad som passar ditt badrum. Har du svårt för inredning eller känner dig osäker? Försök hålla en enhetlig stil på badrumsaccessoarerna så ser inredningen medveten och chic ut. Att kladda med flera olika stilar funkar inte alltid.

Ta med hemmet in till badrummet. Ett minimalistiskt och cleant badrum till all ära, men det är ofta badrummen ser alldeles för hygieniska ut. Om det inte finns några hemtrevliga detaljer som går att lyfta och flytta runt känns det mer som en offentlig toalett än en plats man kommer att spendera en del tid på. Bor ni många i ett hushåll där det blir kö utanför toalettdörren kanske detta är en idé? Mitt tips är att försöka inreda med ”vanlig” inredning även inne i badrummet. Ta in grönska i vackra krukor och lägg det på en hylla eller på handfatet om du har plats. Detta gör otroligt mycket med badrummet. Snittblommor är väldigt snyggt men behöver bytas ut rätt ofta. Satsa på gröna härliga växter i from av bonsaiträd eller små buskväxter. Detta passar i alla badrum. Goda doftljus eller doftpinnar, små söta naturfärgade korgar, marmorbrickor... listan är lång! Ta en titt i ditt sovrum eller vardagsrum för inspiration. En TV hade ju inte suttit dåligt...

 

Bildkälla: http://centren.homespo.se/2014/04/08/2014_april_bathroom/