Berglund fågelmatare/Cinas möbelgrupp/LotusGrill/Sofie Sjöström matta/Furnhouse Blomhållare 3-set/Style Station parasoll/Jabo trall/SMD Design kruka/Blomus vattenkanna/GP Moodlite

Juni månad, och sommaren är kort, det mesta regnar bort går oavbrutet i min hjärna. Hade jag inte haft en kalender hade jag aldrig trott att det snart är juli. Men jag inreder ändå balkongen flitigt, för sommaren måste ändå utnyttjas. Vem vet när den är här igen? Förutom att satsa på att glasa in balkongen, eller göra ett uterum av altanen, kommer lite enklare tips för att inreda balkongen. 

Först och främst - trall. Det behöver inte alls vara dyrt att lägga trall på balkongen, men det gör sån stor skillnad. Balkongen känns genast bebodd och mysig. En balkong utan trall ser kall, tråkig och ogästvänlig ut. I vårt sortiment hittar du trall som enkelt klickas ihop. Väljer du trall av plast slipper du all sorts underhållning av trallen. 

När du har lagt basen för balkongen, välj ett fint balkongset. Hos oss finner du färdiga balkongset med bord och stolar, men du kan även plocka ihop ett själv med dina favoritmöbler. Har du en större balkong, satsa på en mysig loungegrupp (även kallad soffgrupp). En matgrupp är bra att ha, men en loungegrupp är en grupp jag tror du kommer att ha större användning utav.

En balkongmatta är ett riktigt bra sätt att mysa till det. Ta dock inte ut din favoritmatta. Dels måste du släpa in den varje gång det regnar, och så bleks färgen i starkt solljus. Utomhusmattor är oftast av någon typ av plast för att kunna vara vattentäta, UV-resistenta och tåla vårt "sommaren är kort" klimat.

Bor du högst upp kan du kanske skaffa dig en större grill men även för dig som inte gör det så tipsar vi återigen om LotusGrillen som vi skrivit ett separat inlägg om. LotusGrillen är den så kallade rökfria grillen vilket gör att den är idealisk till balkonger där man inte får störa grannarna med ett stort rökmoln av kol. 

När du har dem stora viktiga delarna av balkongen klara så är det bara att sätta igång med det roliga; dekor och inredning. Det är alltid inne med vissa typer av produkter, möbler och dekor - och det är helt okej att älska dem, även om alla andra har dem. För de kommer inte att se likadana ut hemma hos dig som hos alla andra. Din personliga inredning är en kombination av allt du tycker är snyggt som slutligen bildar en helhet som är du. Då din balkong speglar din inredning i hemmet är det viktigt att du hittar saker du tycker kompletterar din inredning inomhus och som samtidigt gör att du vill hänga på din balkong, för att du trivs där. Och detta gör du med hjälp av möbler och inredning. Två saker du absolut inte får missa att ha med är utomhuslampor och massor av krukor med fina gröna växter i. Då kommer din balkong genast att kännas levande.