Är man på jakt efter ett hårt, originellt golv som kanske inte många har, så kan du vara ganska säker på att du hittat rätt ifall du beställer ett golv i materialet bambu. Detta golv är snyggt, elegant och har en alldeles fantastiskt levande utseende. När vi talar om hårdheten på detta så är det faktiskt två och en halv gånger hårdare än ett vanligt ekgolv, kan vara värt att ta med i beräkningen ifall man har många barn eller ifall det ska vara i en miljö som är mer använd.

Har tjatat om det förut men det är kul när leverantörer tänker på miljön då detta golv är till 100% helt återvinningsbart och självklart är det enkelt att installera.

Vilka rum ska man ha detta golv i? Med tanke på detta snygga och spännande utseende så passar det i alla rum men lägg det helst inte i badrummet då kan det vara bra att ha något som är anpassat för våtutrymmen.

Lite rolig fakta om just bambugolv och varför det kom till som ett spännande golv är just tillverkningstiden för detta. Om man jämför med att annat träslag så tar det cirka 75 – 100 år innan trädet vuxit klart och man kan börja tillverka golvet. Medan man får fram ett bambuträd på bara 3-7 år. Vilket gör att produktionen på dessa golv är betydligt snabbare. Hårdheten som vi skrivit om tidigare är också något våra kunder häpnar över, då de klarar högre slitage än våra andra golv.

Går ni i tanke på ett nytt golv så ska ni absolut kika på vårt spännande utbud av bambugolv då de är otroligt läckra och verkligen kommer att höja stämningen i det rum där det kommer att läggas.

Bildkälla: http://www.homedit.com/bamboo-flooring-pros-and-cons/bamboo-flooring-astounding-bamboo-floor-in-kitchen/