En liten balkong fylld av konst. Jag syftar på den franska balkongen. Man ser oftast dessa balkonger på gamla byggnader men som även byggs in i moderna hus. Jag tänker på Frankrike, Italien och Grekland när jag hör fransk balkong. De har en väldigt gammal arkitektur men med mycket fina detaljer på byggnaderna.

 

Det som menas med balkong i Frankrike är ett fönster som går ner till golvet eller bara två dörrar som är till för att kunna vädra. Det vi i sverige kallar för balkong kallar de för terass. Vilket säger hur liten balkongen är. Det blir svårt att ha möbler i balkongen eftersom att det inte finns något utrymme för det. Man kan istället ställa möblerna precis innanför. Det ser inte alls lika konstigt ut som det låter. Jag tycker nästan att det blir mysigare när man har ett bord med sittplatser eller bara en kudde för att kunna sätta sig där och titta ut.


Jag själv föredrar en större yta i balkongen men jag är verkligen så kär i den franska designen. Därför skulle jag kunna tänka mig ha en lite större balkong i fransk stil. Det ser väldigt konstnärligt ut och enkelt. Det är verkligen något jag skulle bytt till om jag fick välja. Även om den kallas för fransk balkong så finns den inte bara i frankrike. Runt om medelhavet är det bland annat flera länder som har liknande arkitektur. Växter och blommor är något som oftast tilläggs i balkongen vilket jag tycker ger en vacker syn från vardagsrummet och även utifrån på gatan. Jag har inte en fransk balkong men det mesta av min inspiration kommer från den franska stilen när det gäller inredning.

 

Bildkälla: http://lynchpinofnonsense.tumblr.com/post/105175744577