Den japanska designstilen är känd för att vara humoristisk och finurlig. Ta anime som ett exempel, en animationsstil som är känd världen över idag. Eller Play Station, Nintendo, VHS, Blue-ray, Android, QR koden, Karaoke, Emoji och mycket mer som visar hur uppfinningsrika Japanerna är, och vilka speciella uppfinningar dem lyckats komma på. Ständiga innovationer som tänjer gränser och sätter ribban högt för resten av mänskligheten.

Det tyska varumärken Axor har ett enastående badrumssortiment som kännetecknar lyx. Med ett syfte att förvandla badrummet till en unik plats har Axor valt att samarbeta med en del kända formgivare över tiden.

En av dessa har varit den japanska designern Oki Sato, den kreativa hjärnan bakom Nendo, vald till årets designer av internationella tidningar såsom Elle och Wallpaper. Med uppdrag att skapa en exklusiv duschlösning blev denna kollaboration något vi sent kommer att glömma. Kollaborationen resulterade i duschen från framtiden; Axor LampShower Nendo. Den innovativa duschen är ett bra exempel på vad japanska uppfinningar verkligen innebär; en produkt som pendlar mellan två världar. LampShower Nendo ger en hemkänsla samtidigt som den ligger långt fram i tiden, olikt något skådat tidigare.

Oki Sato tänjer gränserna mellan badrum och vardagsrum. En lamp-dusch där du skulle kunna sitta och läsa en bok samtidigt som du lyssnar på musik. Den humoristiska designstilen syns tydligt, är det en dusch med en lampa? Eller är det en lampa med rinnande vatten?

 Ta med dig Tokyo hem på ett elegant sätt, istället för att fylla skafferiet med snabbnudlar. 

Bildkälla: https://www.axor-design.com/en-int/inspiration/designers/nendo.html