Ibland kan ett rum kännas lite tråkigt och kallt och man kan känna att man aldrig riktigt får till det när det kommer till inredningen. Tro mig, du är inte ensam. Det bästa och enklaste knepet jag har då är att investera dig i en matta, detta ger oftast ditt rum ett stort lyft.

Om du är som jag och lätt tröttnar på saker och vill göra om något hela tiden så är verkligen mitt bästa tips att lägga in en matta i ditt rum, det spelar ingen roll vilket rum, det kommer bli stor skillnad i vilket fall som helst. Det finns mängder av mattor i olika former, färger, material och storlekar och det är viktigt att du köper en matta som passar dig och ditt hem bäst.

Känner du att ditt vardagsrum skulle behöva piffas upp lite så skulle jag rekomendera dig en stor, fluffig och mysig matta som kan rama in hela ditt vardagsrum och få en mer sammanhängande känsla. Det som är viktigt att tänka på här är att inte köpa en för liten matta. Köp en matta som är minst lika bred som din soffa och ställ soffan cirka tjugo cm in på mattan för att få det så inramat och hemtrevligt som möjligt.

Om du däremot vill att ditt kök/matrum ska få en ny look så är ett bra tips att använda dig av en matta som är smutsavisande, alltså t.ex en plastmatta. Här är även ett hett tips att köra på en stor matta så att både bord och stolar får plats på mattan. Något som är sjukt jobbigt är ju när man ska hoppa in med stolen under bordet och så fastnar man i mattan och måste ställa sig upp för att lyfta över stolen, jag vet att vi alla har varit där någon gång... Tänk därför på att lägga till en bit på mattan så att även stolarna får plats.

Även badrummet kan behöva livas upp lite med en badrumsmatta. När du ska köpa en badrumsmatta är det viktigt att tänka på att den tål att bli blöt utan att den tappar sin utstrålning. Bestäm om du vill ha en färgstark eller en mer neutral matta, välj det som passar dig och ditt hem bäst.

En matta kan verkligen förändra hela stämningen i ett rum och jag hoppas att du får till ditt rum precis som du vill ha det.

Bildkälla: http://www.hemnet.se/inspiration/bilder/74023