Skydd för ditt element mot elementet eller elementskydd som inredningsdetalj?

Vad är egentligen syftet med ett elementskydd? Är det en inredningsdetalj eller är det ett faktiskt skydd för elementet? Eller är det rent av ett skydd mot motsjälva elementet. De flesta skulle kanske kalla det för ett sätt att göra de vanligvis ganska fula elementen ett ställa man som inredningsintresserad kan titta mot utan att det vänder sig i magen.

Skydd mot elementet för barn

Skydd mot elementet kan var bra, i synnerhet om man har mindre barn hemma. Detta då elementet både kan bli för varmt så barnet bränner sig, men även om barnet skulle ramla mot det så kan vi undvika en hel del vassa kanter och konsekvenser därefter.

Skydda ditt element

Men, sen sa vi ju också att det kan vara ett skydd för själva elementet. Tittar man noggrannt idag på element ser man att dessa inte helt sällan är ganska slitna. För att bevara både färg och nyans på färgen är det inte helt dumt med ett elementskydd som sköld mot slitningar.

Sist men inte minst blir också elementskyddet en form av bänk ovanför elementet också som inte alltid finns, t ex när elementet inte är placerat under ett fönster. Se nedan hur Lundbergs gör med ett av sina elementskydd.

Bildkälla: https://se.pinterest.com/source/stadshem.se