Vad kan väl vara skönare än en behaglig inomhustemperatur i hela huset? Vare sig du vill värma upp ett enskilt rum så som badrum och kök eller ett helt hus så får du en jämnare fördelning av temperaturen då det med ett radiatorsystem ofta blir varmare vid taket och lite kallare vid golv men med golvvärme får du istället en jämnare temperatur i hemmet då hela golvets yta används för uppvärmning.

Med golvvärme får du också friare händer vid möblering då du kan placera soffan vid fönstret utan att den hamnar i vägen för någon radiator. Att tänka på om man vill installera golvvärme är dock att huset måste vara tillräckligt isolerat annars kan det leda till att energiförbrukning ökar då en del av värmen försvinner ner i marken.

Ska man då välja el eller vattenburet system? Det beror ju helt på vilka förutsättningar just ditt hus har och vill man ha golvvärme i sitt hem bör man alltid kontakta en behörig inom området för att få veta vas som passar.

Är fötterna varma känner man sig varmare i hela kroppen, det är också därför man kan spara energi genom att använda golvvärme då man inte behöver värma luften lika mycket som man gör när man har radiatorsystem. Lägg därtill energismarta termostater som Ebeco har där du kan ställa in olika händelser som till exempel talar om för systemet att sänka temperaturen några grader under natten när alla sover och sedan värmas upp igen lagom till att man ska kliva ur sängen på morgonen, allt genom smarta inställningar som finns i termostaten.

Med golvvärme i ditt hem slipper du sockorna på vintern och under vår och sommar när det är lite varmare temperatur kan man helt stänga av golvvärme för att spara energi. Nackdelen med denna uppvärmningsmetod är att man kanske ändå låter den vara på året runt eftersom att det är så behagligt att gå på.

Bildkälla: http://www.smalldesignideas.com/warm-floor-modern-technology-for-comfort-home.html