I Japan är det idag standard med det som vi här kallar för just japanska toaletter (Washlets), där man med hjälp av en kontrollpanel eller fjärrkontroll gör toalettpappret ett minne blott. Den här typen av toalett finns dock i Sverige med men är idag långt ifrån lika vanliga som i Japan. Det som däremot börjar bli vanligt och som är det nya i Sverige och Skandinavien är det man kallar för hygieniska toaletter. Både Ifö och Gustavsberg har släppt sina egna varianter av de kantfria toaletterna som dessutom har ett mer rengöringsvänligt porslin. Om du vill köpa en Ifö toalett med den nya utformningen så ska du leta efter dem som heter Rimfree och när det gäller Gustavsberg så är det de modellerna som har Hygienic Flush med i beteckningen.

De nya toaletterna har med andra ord ingen kant och är på så vis mer lättstädade och därmed mer hygieniska. Förutom att det saknas en kant så är båda aktörernas nya modeller tillverkade i ett mer rengöringsvänligt porslin, vilket gör dem både mer hygieniska och miljövänliga.

Är du på jakt efter en ny toalett och vill ha det senaste inom området så bör du verkligen ta en titt på Sveriges ledande toalettinnovatörers senaste modeller. De finns både som golvstående och vägghängda och fler modeller och varianter med den här utformningen är på gång från både Gustavsberg och Ifö.

 

 

Bildkälla: https://www.gustavsberg.com/se/badrumsinspiration/innovationer/hygienic-flush/

 

Bildkälla: http://www.ifo.se/ifo-spira-art/rimfree_spira-art/