Låt mig introducera Tea-Jay från Blomus, om du inte redan hört talas om denna fantastiska istetillverkare det vill säga. Iste är den idealiska svalkan under heta sommardagar, och ett perfekt komplement till middagen och fikat. På endast några minuter kan du göra iste med hjälp av Tea-Jay, utan att behöva kyla ner det heta téet. Du kan självklart välja dina favoritingredienser när du vill göra din drinkblandning, men här kommer ett recept från Backbube.com om du, som jag, inte är den mest kreativa i köket.

Citron Ananas Kokos Té

Du behöver:

Saften från en och en halv citron

3-4 skivor av citron

1dl Koksflingor

100 ml kokosvatten

8cl ananas sirap

2 tsk Citron té

200 ml vatten

Isbitar

 

Gör såhär:
(om du inte redan har en Tea-Jay kan det vara en bra idé att se denna video för att förstå hur Tea-Jay fungerar)

Häll sirapen, citronsaften och kokosvattnet i din Tea-Jay behållare. Fyll upp behållaren med 2/3 is och några skivor citron samt kokosflingor.

Koka 200 ml vatten och häll det i "locket" på din Tea-Jay tillsammans med citrontéet. Hitta något att göra i två minuter så att téet kan stå och dra en stund. Vrid sedan toppen av din Tea-Jay och låt téet regna ner i behållaren. Téet blir genast kallt och redo att servera. Skaka gärna Tea-Jay innan du serverar så drycken blir omrörd. Den uppfriskande syrligheten kombinerat med den lena kokossmaken ger en härlig sommarkänsla och det känns genast som man befinner sig på stranden. 

Servera och njut!

Bild- & receptcred: http://www.backbube.com/2014/03/31/ice-tea-monday-lemon-pineapple-coconut-tea-wie-aus-einem-suedsee-traum-ein-eistee-wurde-hihi/