Naturligt utseende men bättre hållbarhet

Konstrotting är ett material som används vid tillverkning och framställning av utomhusmöbler och har under de senaste åren blivit ett väldigt populärt material att köpa sina trädgårdsmöbler i. Möbler tillverkade i konstrotting har både fått sitt namn och utseende från möbler tillverkade i naturrotting. Naturrottingmöbler framställs av trä och definieras av det fina korgvävda träutseendet. Konstrottingmöbler ser exakt likadana ut till uteendet som dessa men är istället tillverkade av plast. Detta gör att möblerna både är tåligare och starkare än vanliga naturrottingmöbler.

Förutom detta är konstrottingmöblerna även enklare att underhålla. Möbler tillverkade i naturrotting får exempelvis inte stå ute i regn utan att täckas över eller bli utsatta för starkt soljus utan att detta kan påverka kvalitén negativt.  

Köper du möbler i konstrotting får du möbler som både är starka och tåliga samtidigt som de ser naturliga ut till utseendet. Dessutom kan du placera dina möbler ute i trädgården utan att behöva bekymra dig över att ställa in dem eller täcka över dem så fort det blir dåligt väder som exempelvis regn. Du behöver heller inte oroa dig över att köpa till oljor eller lasyrer för att kvalitén på möbeln ska hålla längre. Den enda skötseln dessa möbler behöver är enkel och regelbunden rengöring med vatten.

Bildkälla: http://www.hillerstorp.se/sortiment/lounge/coriano-garden/