Inredningsintresserade lär känna igen den makalösa taklampan Moooi Random Light. Random Light är hur fin som helst och passar alla hem, oavsett hur inredningen ser ut. Men jag tycker dessvärre inte att priset passar lampan. 

Priset på den minsta Moooi Random Light ligger på runt 5000kr och den största på 10500kr. Mycket pengar, jag vet. Men för er som älskar denna typ av lampa men inte vill, eller kan, lägga ner så mycket pengar på en taklampa – så tipsar jag om ”budgetversionen” Härva från Aneta Belysning.

Jämför man Moooi's Random Light 50cm med Aneta's Härva på 45cm är det en prisskillnad på ca 3500kr. Härva är skapad av linnetråd och är något tätare än Random Light från Moooi. På bilden till höger kan du se när Härva vackert pryder ett vardagsrum från programmet Sofias änglar. Lättheten och mjukheten av lampan gör att den passar in i vilket utrymme som helst. Över soffbordet, matbordet eller i sovrummet. Alla alternativ blir lika snygga. Har du högt i tak och bor stort, satsa på den största storleken.

Väljer du en klar glödlampa lägger sig lätta skuggor runtom väggarna, där ljuset når. En effekt som vissa älskar, och andra inte. Vill du slippa denna effekt, välj en frostad glödlampa istället.

Bildkälla: Bild 1 till vänster) https://www.moooi.com/products/random-light 
Bild 2 till höger) http://aneta.se/