LotusGrill har ett patenterat koncept där du med hjälp av deras tändgel tänder kolet på bara några minuter. Tändgelen läggs nere i botten, och den rekommenderade träkolen läggs i en behållare som du sätter över gelen. En knapp på LotusGrill låter dig reglera fläkten, så att du slipper stå och vifta igång kolen som en grottmänniska. Fläkten går på batterier. Inom fyra minuter är grillen redo att användas. Du tänder alltså gelen, lägger ner kolen och sköter ditt i några minuter tills det är dags att lägga maten på grillen. 

Det som stoppar en massa rök från att omge grillstunden och lungorna är att fettet inte droppar ned på kolen under tillagning. Detta är den största källan till rökutveckling som bildar hälsofarliga ämnen. Och ärligt talat, förutom att stå och vifta igång kolen så är det detta moment jag hatar mest med traditionella kolgrillar. Så fort det grillas hemma är det dags att stänga alla fönster, dörrar och hål och helst gömma sig själv, om man inte vill lukta majbrasa hela veckan. Stackars den (pappa eller pojkvän) som får stå där medan alla andra har tagit skydd inne i det (förhoppningsvis) säkra. Och jag som trodde grillning skulle vara något man njuter av tillsammans? Den slutna kolbehållaren i LotusGrill förhindrar rök och gör även att du kan vända upp och ner på grillen, utan att något kol faller ut! Något jag inte rekommenderar att du gör med en traditionell kolgrill…

LotusGrill är på många sätt en säker grill. Tack vare att grillen består av två yttre lager kan du till och med kan lyfta och röra grillen utan att du bränner dig. Även när grillen är igång! LotusGrill i tre olika storlekar och massa olika färger. Vem har sagt att en grill måste vara svart eller rostfri? Välj en glad grön färg, eldig röd, eller en snygg lila istället. Med tillbehör som grilltång, grillock, pizzasten och teppanyakihäll kan du grilla till perfektion i sommar. En perfekt grill för dig som har trädgård, balkong – eller inget utav dem; ta med grillen ut på äventyr!

Bildkälla: http://www.lotusgrill.se/