Vägen till ett badrum i ren lyx

Det vore nästan synd att inte ha sitt drömbadrum med tanke på hur mycket tid som spenderas där. Visserligen ser drömmen inte likadan ut för alla – men detta badrum måste då vara nära.

Marmor har nog inte gått förbi någon obemärkt under 2015 med tanke på hur populärt det blivit inom inredning. Med all rätt. Hur kan man inte älska marmor? Nej, marmortrenden är en trend väl värd att ta med sig in i 2016. Marmor passar bra såväl till silver som till mässing eller guld. Därför blir det väldigt enkelt att inreda med marmor som bas, vare sig det är i ett kök eller ett badrum. En annan sak värd att lyfta fram i detta vackra badrum är det vita hexagon klinker som ligger under badkaret. En riktigt bra idé är att avskärma vart badkaret ska stå med hjälp av en annan typ av klinker. Just hexagon klinker är ett riktigt läckert val och blir även fint till ett helt badrum om man önskar det.

Personligen ligger badkar högt upp på listan av saker att älska i ett badrum. Även om badkaret kanske inte används varje fredag till att fyllas med rykande vatten och badsalt, så är det ett väldigt vackert element i ett badrum. Om du har ett lite större badrum har du redan en lyx i sig, vilket är att du kan utforma ditt badrum med lite mer frihet. Ett tips är då att skärma av ”badplatsen” från toalett och handfat. Möblera och inred så att exempelvis badkaret blir avskilt från resten av badrummet. Det både ser bra ut, och känns bra när du tar ett bad.

En detalj svår att missa är den enastående kristallkronan. Vad mer finns att säga förutom wow! Att mixa en modern och stilren inredning med klassiska och eleganta detaljer är i de flesta fall riktigt lyckat. Nytänkande är ju trots allt den perfekta kombinationen av modernt och klassiskt. Inte heller är det av ren slump som man valt att placera kronan framför fönstret. Detta gör att kristallkronan glimmar vackert även när den är släckt. När dagsljuset sedan lagt sig blir det dags att tända lampan, som kommer att sprida sitt varma sken genom kristallerna över rummet.

Nyckeln bakom en unik inredning är när din personlighet återspeglas i den. För ren lyx är ju det som uppfyller dina behov och ingen annans, inte sant?

Bildkälla: http://lindseyortonphotography.com/ via http://www.houseofjadeinteriorsblog.com/2015/06/the-riverside-house-master-bathroo.html