Släpp in ljus och färg i hemmet med hjälp av sobra kulörer

Är du inne på Instagram, Pinterest, inredningsbloggar, eller andra plattformar för att få inredningsinspiration kommer du snabbt att märka hur det kryllar av vita rum, vita väggar, vita golv, vita inredningsdetaljer och ännu mer vitt. Missförstå mig rätt, den vita inredningstrenden är väldigt läcker och jag har själv pinnat eller like:at en och annan bild med vit inredning. Men i ett hav av det minimalistiska vita är det svårt att särskilja stilarna ifrån. Det känns nästan som man är hemma hos samma person, vems feed man än går igenom. Låt oss lämna det vita där det hör hemma, vilket är bakom oss, och ta upp något som sakta men säkert håller på att smyga sig fram; pasteller.

Pastellfärger har funnits sen renässansen, men nu börjar de synas allt mer och mer igen. Ordet pastell kommer från franskan och avsåg till en början en krita baserad på pulveriserad kalk och färgpigment. Kalken i kritan gjorde färgen ljus och matt, vilket är anledningen till varför man idag beskriver de dämpade färgerna för pastellfärger.

De moderna nedtonade färgerna ger en dämpad lyster och passar in i vilket rum som helst. Men sovrummet måste nog vara det rum där de matta färgerna gör sig felfria. De pudriga färgerna ger ifrån sig ett lugn som är idealiskt när du vill koppla av och ha en stund för dig själv, eller med din käraste. Då pastellfärger alltid är bleka behåller de ljusa miljöer, vilket är perfekt för alla som älskar den vita inredningstrenden. Pastellfärger är inga djärva färger, utan snarare väldigt diskreta. Även fast färgerna är diskreta och inte tar så stor plats ger de en mer personlig inredningsstil till skillnad från det vanliga vita.

Vågar jag påstå att pastellfärger är det nya vita? 

Bildkälla: http://houseofphilia.elsasentourage.se/2015/09/07/soft/