Bergo flooring är ett unikt plastgolv i många olika färger och mönster som är till för att läggas egentligen vart som helst och när som helst. Det unika med detta golv är att det skapat för att läggas över ett undergolv som får ”andas” tack vare den inbyggda luftspalten. Detta förhindrar att fukt stängs in som kan leda till mögel och fuktskador. Många har valt att lägga bergogolvet på exempelvis spruckna betonggolv i garaget, på det mindre attraktiva altandäcket eller för att dölja det fula plastgolvet i hemmet.

Bergogolvet kallas gärna för ”Bergoplattan” eftersom att alla bergogolv levereras i lika stora fyrkantiga plattor som hela familjen kan vara med på att lägga. Vid läggning av plattorna behövs inga specialverktyg eller lim. Plattorna läggs simpelt genom att fästas tillsammans via öglor på en ren och jämn yta. Till detta finns vissa tillbehör som kant- och hörnlister som man kan använda för ett ”snyggare” avslut mot väggar och hörn.

Bergoplattorna är inte bara ett praktiskt altenativ men även ett ekonomiskt och miljövänligt sådant. Företaget har exempelvis utveckat en hel serie vid namn ECO som är tillverkat i 100 % återvinnigsbart material som kan återvinnas oändligt många gånger.

Bergogolvet är ett svenskgrundat företag men golvet säljs och exporteras mycket utomlands då det tål växlande temperaturskillnader och har lång hållbarhet och styrka oavsett väder. Golvet tål både snö, vatten och is samt varma klimat med höga temperaturer.