Postlådor kan variera i både storlek, pris och färg.  Det viktigaste med postlådan är att den givetvis ska uppfylla sitt syfte med att samla in posten som brevbäraren kommer med. Det finns då postlådor som är gjorda i olika material såsom plast, trä och plåt. Habo har många popuära postlådor och en av de mes populäraste är Habo postlåda 9441. Denna postlåda har en enkel design som verkar tilltala de flesta. Denna är även väldigt prisvärd då den också är låsbar.  Försäljningen av de låsbara postlådorna ökar då man på ett säkert sätt kan få ha sin post ifred.

En annan trend som blivit allt mer vanlig är att man gärna köper postlådor gjorda i trä och då helt neutrala utan kulör. Den vanligaste postlådan man då köper är Berglund Postlåda 950 Trä. Detta blir du ett roligt och kreativt sätt att sätta sin egna prägel på postlådan. 

De som vill ha postlådor mer åt premiumkategorin väljer oftast att köpa Biggi Postlåda Svart med tömning bak. Denna postlåda är större än de ovan nämnda och kan rymma post och reklam upp till 4 veckor. Storleken på denna postlåda är bra när man tex är bortrest. Då kan inbrottstjuven inte kontrollera att man inte är hemma och på så sätt slipper man förmodligen oväntat besök.  En annan fördel med denna postlåda är storleken på brevinkastet. Det går med enkelhet att få i både böcker och A4 pärmar i denna postlåda. 

Så vad ska man tänka på när man väljer sin postlåda? Man ska första och främst se över sitt egna behov och vilken typ av människa man är. Gillar man tex att släppa lös sin kreatvia sida så faller valet på Berglunds Postlåda 950 Trä. Sätter man däremot säkerheten främst ska man välja Biggi Postlåda svart med tömning bak. 


Bildkälla: http://se.habo.com/sortiment/postlador-och-skyltar