Nu när våren och grönskan är på ingång så blir inte gräset bara grönare utan det växer allt mer dag för dag. För dem som inte gläds av att sköta det här manuellt eller med hjälp av en ”gå-bakom-klippare” så finns det idag väldigt bra robotgräsklippare. En av de tillverkarna som under de senaste åren har utvecklat sina modeller är Robomow.


Robomow finns idag i ett gäng olika varianter som möjliggör att du kan välja en modell som lämpar sig bäst för just din gräsmatta. Klipparna är några av de mest kraftfulla på marknaden och klarar allt från 400 kvm till 3200 kvm. Deras samtliga modeller har även möjligheten att klippa längs kanter och det finns till och med ett program/läge där den enbart klipper kanter. Samtliga modeller klarar dessutom av mer kuperade gräsmattor, då klipparna klarar av lutningar upp till 36 % (20°) lutning.


Sedan 2015 är även alla modeller utrustade med GSM-teknik som möjliggör realtidslarm och statusuppföljning av klipparna. Andra tekniska lösningar är en regnsenor som avbryter klippningen vid regn eller hög luftfuktighet samt en mobilintegration som möjliggör att du kan styra din klippare från din smartphone i Robomows egna mobilapp.

Så likaväl som du inte tvättar kläderna för hand eller kanske diskar din disk så bör du även överväga att lämna över det större jobbet med gräsmattan också. Gå in och se över vårt sortiment på Robomow-klippare och hitta den modell som passar just dig. Är du osäker så gå in på Robomow.se, där du finner guider och mer ingående information av varje modell.

Bildkälla: https://robomow.com/