Skapa ett utrymme du inte vill fly från när semestern äntligen är här

Snart är vi inne på andra kvartalet av ett nytt spännande år. Våren närmar sig, och eftersom människan gör allt annat än att leva i nuet börjar det alltså bli dags för den årliga planen; Den vi alla kvalar till med kollegorna hack i häl och chefen som domare – sommarsemestern. För vad är en sommar utan semester? Helst någonstans där inget vet var vi heter och undrar vart vi kommer från.

Visst är det härligt att åka bort under semestern, men det är viktigt att även kunna koppla av i den vardagliga tillvaron vi har. Har du en trädgård har du även den otroliga möjligheten att skapa ditt alldeles egna smultronställe. Här är några väldigt enkla tips:

Grönt är skönt.
Mer ett påstående än ett tips kanske. Men en trädgård ska vara grön, glöm inte det! Och jag menar självklart inte bara gräset – utan se till att du inreder din trädgård, eller ditt uterum, med växter i massor. Gärna i vackra krukor av trä eller betong.

Avskärma.
Skapa en liten hörndel med en fin trädgårdsgrupp som du kan koppla av i utan att behöva tänka på omgivningen. En underskattad trädgårdsmöbel som jag knappt ser i trädgårdar, inte ens min egen, är hängmattan. Hängmattor tar lite plats men tillför stor glädje. Jag kan med stor säkerhet säga att hängmattan kommer att vara huvudnumret i din trädgårdshörna. Du vet, den typen där du inte kan lämna din plats för att gå på toa utan att någon annan knycker din plats.

Textilier.
Jag vet att det svenska folket är galna i utemöbler i trä, och helst ska de vara vitmålade. Dessa säljer otroligt bra på sommaren och är en typisk svensk favorit. Förutom det faktum att det inte är jätte bekvämt så ser det även väldigt kallt och tråkigt ut att inte ha dynor eller kuddar till dessa möbler. Snåla inte när det kommer till kuddar och andra textilier till din trädgård. Ett enkelt, billigt och charmigt sätt att göra trädgården tilltalande.

Njut.
För vad är allt detta om du inte ser till att leva i nuet och njuta av sommaren?

Bildkälla: https://www.granit.com/ via http://inredningshjalpen.com/2015/05/sommar-hos-granit/