Ni kanske också hört talas om pratande toaletter i Japan med funktioner våra nygamla toaletter inte ens kan drömma om. Själv visste jag inte om att toaletter med automatiska funktioner, nattbelysning och fjärrkontroll gick att få hem till sig förrän vi fick in Grohes Sensia® IGS.

Avancerad teknik och elegant design, det är det lättaste sättet att sammanfatta Sensia® IGS. Duschtoaletten med innovativa hygienfunktioner, för både dig och din toalett. En känsla av perfekt hygien och komfort efter och under varje toalettbesök. 

Toalettstolen är av keramik och toalettsitsen av duroplats med mjukstängande funktion. Välj vattentemperatur, strålintensitet och duschmetod och toaletten sparar din personliga användarprofil. Toaletten känner sedan av vilka inställningar som ska vara igång när du sätter dig ned på toalettstolen, tack vare  Sensia® IGSs automatiska igenkänning. Givetvis kan du ändra inställning när du känner för det. Fjärrkontroll med touchskärm där du styr och ställer in dem olika funktionerna förvaras enkelt i toalettens servicelucka, när du inte behöver den längre.

En separat duschstråle för damer, pulserande och oscillerande (automatisk framåt och bakåt) strålar gör att Sensia® IGS passar alla. Även för dig som går upp mitt i natten för att gå på toa, tack vare den smarta nattbelysningen. Ta en titt på videon, för en bättre överblick av Sensia® IGS olika funktioner. 

Så, varför finns inte dessa toaletter i allas hem här hemma i Sverige? Två faktorer. Dels är det en prisfråga. För en Sensia® IGS betalar du runt 45 000 kr mer än vad du hade gjort för en gammal hederlig vägghängd toalettstol. Men i ett i-land som Sverige lägger vi ner pengar på det vi anser viktigt för oss, förenklar vardagen och får den att känna extra lyxig. Uppåt en kvarts miljon på pool och pooltak, 50-100 000 på spabad, och andra lyxprodukter vi använder några gånger per år. Så, varför inte lägga ner 50-60 000 på en produkt du inte bara använder dagligen, utan flera gånger per dag? 

Det är en kulturfråga. Sverige, eller Skandinavien i helhet, har inte en lång tradition av sköljning efter toalettbesök. Speciellt inte efter modernisering och toalettpapperns framkomst. Så behovet av en toalett med alla dessa funktioner finns naturligt inte hos många. Många andra kulturer använder sig fortfarande av bidéer eller diverse slangar och vattenkannor i kombination av toalettpapper då man insett att rengöring med torrt papper inte är renligt nog.

För dig som sätter stor vikt på hygien, komfort och teknik; Sensia® IGS väntar dig.