Den fantastiska Eos lampan som är värdig ett helt inlägg bara för sig själv. Designad av Ravn Christensen från VITA Copenhagen har Eos blivit en trend som förgyller många inredningsbilder. 

Med äkta gåsdun får Eos en naturlig nyans som är unik i sitt slag. Eos ger ifrån sig ett dämpat ljus och lämnar ett intryck, även när den är släckt. 

Eos lampan har en hypnotiserande elegans över sig och den runda, fluffiga formen som skapas av fjädrarna ger känslan av ett moln som hänger ner för taket. Eos går att ha både som taklampa, bordslampa och golvlampa - helt beroende på vad du köper för tillbehör till. Från storleken micro till XXL har du fem varierande storlekar att välja mellan, i tre olika färger. Detta gör att Eos egentligen passar till vilket rum som helst.

Får jag välja skulle jag sätta min Eos lampa som en stor taklampa i sovrummet, rakt ovanför sängen. Dem mjuka konturerna ger en inbjudande känsla och i och med att lampan har ett dämpat ljus är den idealisk för rum där du behöver koppla av, och inte behöver så starkt ljus - utan snarare ett sken som svagt lyser upp rummet, likt en solnedgång.

Det är en underdrift att kalla Eos för en drömlik lampa. Många har kopierat, eller inspirerats, av Eos lampan men ingen har riktigt lyckas slå orginalet. Jag tar gärna emot en, eller två, Eos lampor i inflyttningspresent. PING mamma och pappa, glöm inte att er favoritdotter flyttar i vår. 

Bildkälla: http://www.vitacopenhagen.com/