Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Köp fönster till ett lågt pris online

Fönster som klarar av Sveriges klimatpåfrestningar

Träfönster är traditionellt sätt tillverkade i furu. Tillverkningen är miljövänlig då framställningen är energisnål. I Sverige är träfönster det allra vanligaste. Fönsterna finns i många olika utföranden och tillverkas oftast i Sverige. Fönster i trä är väldigt vackra och passar perfekt till lite äldre hus. Det finns ett väldigt stort utbud på fönster av trä. Fönsterna kan målas i valfri färg och ger ditt hem en klassisk känsla som är svår att slå. Men träfönster bör underhållas.Det är rekommenderat att måla om träet var sjunde till tionder år, beroende på träets ålder och färgval. Är träfönstret oljat bör det däremot behandlas varje år. Ett träfönster går att renovera och måla vilket gör att det faktiskt kan hålla i flera hundra år vilket inte ett aluminiumfönster eller PVC fönster kan (i alla fall inte så långt tillverkarna i dagsläget vet)

Det finns även aluminium- och PVC fönster. PVC fönsterna är absolut billigast av dessa tre, men är svåra att måla om och reperara vid skador vilket är helt motsatt mot träfönsterna. Aluminiumfönsterna är dyrast jämfört med PCV fönster och träfönster. Aluminiumfönster behöver inte lika mycket underhåll som träfönster men passar inte in lika bra i klassiska miljöer så som träfönstret gör.

Ett bra isolerat fönster minskar uppvärmningskostnaderna för ett hus. Energimyndigheten menar att dörrar och fönster som är dåligt isolerde släpper ut en tredjedel av värmen som ska värma upp huset. Ska du investera i nya fönster bör du därför absolut välja energifönster. För att veta hur pass energieffektivt ett fönster är tittar du på u-värdet på fönstret. Ju lägre u-värde ett fönster har, desto mer isolerat är det. Ett fönster med ett u-värde om 1,2 och lägre klassas som energifönster. Har fönstret ett u-värde om 0,9 och lägre har den energiklass A. Det är väldigt noga att monteringen och tätningen runt fönstret blir rätt, därför kan det vara värt att låta en professionell installatör montera fönstret. Detta går givetvis på ROT-avdraget.

Nedan finner du topp- och pivåhängda takfönster från Velux som passar perfekt för att släppa in ljus vare sig om det är på övervåningen eller om du bor på enplan. Söker du däremot efter dekorativa fönster finner du det under kategorin inredning på dörr- och dekorfönster. Fönsterna är indelade i breddmått, där varje breddmått har olika längdmått så vi är övertygade om att du kommer att finna ett fönster som passar dina behov. Fönster tillför stämning och yta och ger liv i ditt hus. Fönsterna från Velux är gjord för dig som vill ha maximal utsikt. 

Sortera utifrån
Varumärke
  1. Habo (19)
  2. Housegard (1)
  3. Pisla (2)
Pris
0 kr 732 kr 0 kr to 732 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 22

Minskande ordning
per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2

Artiklar 1 till 16 av totalt 22

Minskande ordning
per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2