Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Fasta Fönster

Fasta fönster med hög kvalitet från Polarfönster

Fasta fönster kallar man de fönster som inte går att öppna. Fönstret har inte lika många funktioner och glaskasetten monteras direkt i karmen. Ett fast fönster är ett oslagsbart alternativ vad det gäller pris och säkerhet. Och nackdelen är givetvis att det inte går att vädra hemmet då fönstret inte går att öppna.


I vårt sortiment finner du både 2- och 3- glasfönster. Det mest klassiska materialet i Norden på de fasta fönsterna är trä. Träfönster är vackra och passar nästan överallt. Väljer du ett träfönster bör du veta att detta behöver underhållas. Det är rekommenderat att fönstret målas om var sjunde till tionde år beroende på val av färg och ålder på träet. Är träet däremot oljat bör det behandlas varje år. Väljer du ett PVC- eller aluminium fönster behöver du inte tänka på underhållning då dessa fönster i princip är underhållsfria. Nackdelen kan vara att de inte passar in, rent interiörmässigt, till alla husfasader och inte går att måla om. Val av material på ditt fönster är en avvägning av utseende och bekvämlighet.


Den största anledningen till att många väljer fasta fönster är för att de är så mycket billigare än öppningsbara fönster. Men det finns självklara andra alternativ. Karmen på de fasta fönsterna är mycket smalare än på ett öppningsbart fönster vilket ger ett maximalt ljusinsläpp. Fasta fönster med isolerglastyp håller värmen något bättre än de andra alternativen. Av ett säkerhetsperspektiv är ett fast fönster en fördel då varken inbrottstjuvar kan dyrka upp fönstret för att komma in, och det finns ingen risk för att barnen ska kunna öppna fönstret och trilla ut.


Tänk på vart du placerar dina fasta fönster. Det går inte att kan putsa fönsterna inifrån vilket betyder att du måste göra detta utifrån. Kommer du att komma åt ditt fönster när du står på utsidan av huset?En annan sak värt att tänka på är att det är bra om du har en ytterdörr, altandörr eller andra vädringsutgångar då ett fast fönster inte går att öppna. Ett snyggt alternativ är att kombinera med öppningsbara fönster om du vill ha en hel vägg av glas. Detta är läckert och väldigt attraktivt.

 

Fasta fönster är ett prisvärt val med bra isolering och hög säkerhet. Är du inte i behov av ett öppningsbart fönster bör du definitivt ta en titt bland Polarfönsters sortiment av fasta fönster. På bilden av de fasta fönsterna kan du se en siffra som indikerar bredden på fönstret. Välj först vilken bredd du är ute efter och klicka sedan in dig på den produkten där du sedan kan välja längd på fönstret. Svårare än så är det inte! Du kommer garanterat hitta det fönster du behöver i vårt sortiment för fasta fönster. Välkommen till vårt sortiment av fasta fönster.