Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Billigt kakel, klinkers & väggsten från Höganäs

Kakel, klinkers och väggsten till ditt golv och dina väggar

Oftast blandas flera olika typer av lertyper vid tillverkning av keramiska plattor. Vid tillverkning av torrpressade plattor blandar man lera och tillsatser, sedan mals massan genom en kvarn. Leran torkas och bara några procent fukt återstår. Plattformar fylls med massan och pressas under ett väldigt högt tryck. Då nästan all fukt försvunnit ur leran innan plattorna formas krymper plattorna nästan inte alls vilket gör att torrpressade plattor har exakta tillverkningsmått. När du lägger torrpressade plattor använder du dig av en jämn och smal och fog.
Våtpressade plattor innehåller mycket mer vatten när plattorna formas vilket gör att plattorna krymper när fukten sedan avdunstat. Våtpressade plattor har tvärtemot de torrpressade plattorna, en ojämn passform. Därför använder du en betydligt bredare fog när du sätter våtpressade plattor.

Keramiska plattor i naturliga lerfärger kan skifta i färg. Öppna förpackningarna och blanda plattorna innan du sätter dessa typer av plattor. Detta ger dig en vacker skiftande yta. Kakel och klinker tillverkas med eller utan glasyr. Torrpressade plattor utan glasyr är vanligast i röd, grå och gul porfyr medan våtpressade plattor finns i olika gula och bruna nyanser. Glaserade plattor finns i alla möjliga färger och kulörer. Du kan dessutom välja plattor med mönster som tillsammans bildar motiv.

Det är väldigt vanligt med kakel som stänkskydd i köket, på golvet innanför ytterdörren och självklart i badrummet. Klinkerplattor i matrum och vardagsrum är inte så vanligt här i Norden men är otroligt läcker. Då keramiska plattor lagrar värme under en lång tid kan du exempelvis sätta på golvvärmen om nätterna. Klinkergolvet kommer sedan att hålla värmen nästan hela nästkommande dygn. 

I denna kategori hittar du kakel och klinkers från Höganäs som har en lång erfarenhet inom området. Du kan därför vara säker på att du får ett kakel av hög kvalitet som kommer pryda dina golv eller väggar i många år framöver. 

För att få maximal hållbarhet ska du sköta kaklet på rätt sätt och för att kunna göra det hittar du en guide inne i varje enskild produkt som beskriver hur du enkelt ska göra. Oglaserade keramiska plattor bör tvättas regelbundet för att risken för att smuts tränger sig ner i porerna annars blir stor. Annars är keramiska plattor väldigt lätta att hålla rena. Oftast räcker det med såpvatten och en mjuk trasa. Vi har ett brett sortiment av samtliga av Höganäs kakelfavoriter i en stor variation av storlekar och färger för att de ska vara lättmatchade till ditt kök eller badrum. Oavsett om du föredrar ett matt eller blankpolerat kakel så är vi övertygade om att du kommer hitta rätt bland dessa!

Från Exacta hittar du väggsten som kan användas som fondvägg till bastun men även på andra ytor både ute som inne. Har du några frågor eller funderingar kring ditt val av kakel eller väggsten är du välkommen att kontakta vår kundtjänst så att vi kan hjälpa dig!

Sortera utifrån
Varumärke
 1. Exacta (4)
 2. Gani (8)
 3. Glasbetong (5)
 4. Nordic Kakel (148)
 5. Peronda (8)
 6. Skeppshultstegen (1)
 7. Vives (9)
Färg
 1. Antracite (4)
 2. Beige (20)
 3. Blå (21)
 4. Brun (14)
 5. Flerfärgad (35)
 6. Grå (34)
 7. Grön (9)
 8. Gul (2)
 9. Guld (1)
 10. Koppar (1)
 11. Lila (1)
 12. Ljusgrå (2)
 13. Orange (1)
 14. Rosa (2)
 15. Röd (6)
 16. Silver (2)
 17. Silver-Guld (1)
 18. Svart (22)
 19. Svart-Vit (7)
 20. Turkos (2)
 21. Vit (41)
Pris
0 kr 1750 kr 0 kr to 1750 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 182

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artiklar 1 till 16 av totalt 182

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5