Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Laminatgolv

Laminatgolv blir enkelt och stilrent

Ett nytt golv lyfter ett hela interiören och rummet. Ett golv gör sig verkligen hörd och syns i ett rum. Utöver utseendet är det viktigt att golvet är tåligt då det slits väldigt mycket. Laminatgolvet är populärt, och detta av många olika anledningar. Golvet ser ut som ett alldeles äkta trägolv, men det är det inte. Golvbrädorna har fyra olika skikt som sammanfogas i en tillverkningsmetod som kallas laminering, därmed namnet laminatgolv. Basen och bäraren av brädan består av oftast av HDF (högdensitetsfiberboard ). Dekoren, eller mönsterskiktet, är ett tryckt fotografiskt papper som behandlats. Sedan finns ett balansskikt som ger golvet dess stabilitet.

Laminatgolv kan likna alla möjliga typer av material och träslag; mörkt och ljust trä, stengolv och klinkers. Laminatgolvet är relativt miljövänligt då det består av cirka 80% trä. Få en modern och fräsch look genom ett helt vitt eller svart golv, eller det klassiska vackra träet som pryder många hem världen över.

Laminatgolv är enkla att lägga. Är golvet dessutom ett klickgolv är det ännu enklare då brädorna bara hakas i varandra utan lim. Det går även bra att ha golvvärme under ett laminatgolv om värmen är vattenburen och inte överstiger 27 grader. Du kan även lägga ett laminatgolv över annat golv så länge golvet under är plant. Annars kan laminatgolvet visa ojämnheter. Laminatgolv är väldigt tåliga och lätta att underhålla. Laminatet klarar av höga klackar och husdjurens klor. Golvmaterialet ger en praktiskt, hållbar och slittålig yta som passar folk i farten och familjer med barn och husdjur. Hur god tålighet golvet har, beror på laminatgolvets kvalitet. 

I denna kategori har vi samlat ett brett utbud av laminatgolv som vi är säkra på kan falla alla i smaken. Här finner du både laminatgolv i klinkers och träimitationer. Vi har även ett brett sortiment av de lite maffigare Merbaugolven som ger en lyxig men stilren känsla även till de enklaste hemmen, och detta till lågt pris. Se exempel Laminatgolv Original Merbau Elegant Skeppsgolv som är en utav våra bästsäljare från BerryAlloc. För dig som vill ha ett ljust golv som ger ett fräscht intryck i rummet kan vi tipsa om Laminatgolv Laminatgolv Trend Vit Ek Tilja från Arena som blir ditt till ett mycket förmånligt pris. Utöver detta har vi även mycket vackra golv från Tarkett som du inte får missa.