Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Billig heltäckningsmatta från Golvprofil

Heltäckningsmatta och textilgolv bidrar till hemkänslan

Det vanligaste materialet vid tillverkning av heltäckningsmattor är idag polyamid (går under beteckningen nylon). Detta fiber är slitstarkt men bör inte utsättas för bestående solljus. Väljer du akrylfibrer får du en heltäckningsmatta som är mindre ljuskänslig. Syntetfibrerna som används för att tillverka textilgolv tar till sig väldigt lite fukt och behåller sin slitstyrka även om de blir våta. Att fibrerna är termoplastiska gör att ytan smälter istället för att brinna om du exempelvis tappar något brandfarligt som en cigarettglöd. Det termoplastiska syntetfibret är även mögel, mal och rötsäkert.

Tätt öglade mattor tål hårt slitage. Det är idag ovanligt att ha heltäckningsmattor i hall och kapprum vilket kan bero på negativa erfarenheter eller det dåliga ryktet 70-talets entréheltäckning hade. Välj en heltäcknignsmatta med dubbelt så grova fibrer än vanligt. Då tränger sig inte smutset ner på djupet vilket gör att du enkelt kan dammsuga bort det.

Du vet själv hur svårt det kan vara på morgonen att ta sig ur den varma sängen och mötas av en förskräcklig kyla så fort dina bara fötterna endast snuddar vid det kalla golvet. Tänk att istället mötas av en varm och mjuk heltäckningsmatta i sovrummet. Då värme stiger nerifrån och uppåt kommer du inte uppleva det lika kallt och jobbigt att stiga ut ur sängen på morgonen.

Att gå in genom ytterdörren och ta av sig skorna och möta ett varmt, mjukt och bekvämt underlag för fötterna är även detta en riktig härlig känsla. En heltäckningsmatta känns ofta en aning varmare än vanliga golv vilket kan vara riktigt att ha under vintern då det är lite kyligare ute och väldigt bekvämt att gå barfota på. En annan fördel är att det mjuka, varma underlaget är perfekt för små barn som kryper runt och leker på golvet. Ett textilgolv ska väljas med omsorg, inte bara genom att kolla på färgen utan även materialet.

Det första många tvekar på när man funderar på att köpa ett textilgolv är rengöringen, att det är svårt att ta bort fläckar och dylikt. Men genom att städa regelbundet med damsugning så är det inte lika svårt som många tänker sig. En ordentlig vattentvätt ca 1 gång om året är behövligt om man vill att sitt textilgolv ska hålla sig så fräscht som möjligt men med hjälp av mattvättsspecialister går rengöringen som en dans på rosor. Att ha ett textilgolv förändrar verkligen ett kyligt rum till en hemtrevlig plats, bara genom att byta av golv.

Du kanske vill ha en mer diskret modell som Lagan 099 i en mörk klassisk färg som har en fin öglad lugg och inte drar till sig mycket uppmärksamhet. Vill du istället att golvet ska vara en stor del i din inredning och verkligen synas tipsar vi om Klarälven 016 med dess exceptionellt mjuka yta som utstrålar lyx och skönhet.

Du kan välja textilgolv med avkap, textilgolv med breddkap och olika färger från Golvprofil och med bara några klick kan du beställa hem just ditt textilgolv på kort leveranstid.

Sortera utifrån
Pris
0 kr 5590 kr 0 kr to 5590 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 26

Minskande ordning
per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2

Artiklar 1 till 16 av totalt 26

Minskande ordning
per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2