Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Billiga trägolv & parkettgolv online

Parkettgolv och trägolv tar naturen hem till dig

Det klassiska parkettgolvet passar bra i alla hus. Vare sig du bor i en präktig tvåa i stan, en hemtrevlig villa på landsbyggden eller ett gigantiskt slott. De olika varianterna av parkettgolv tillåter dig att hitta det perfekta golvet för det utrymmet du vill smycka med vackert trägolv. Parkettgolvet är väldigt vanligt i svenska hem, speciellt i finrum och vardagsrum. Parkettgolvet är under många synpunkter tåligare än genuina trägolv.

Genom att lägga korta trästavar i ett mönster får du parkettgolv. Idag är det vanligaste typen av parkettgolv lamellparkett. Lamellparketten har ett ytskikt av äkta trä, sedan ett lager spånskiva. Underst finns ett lager av furufanér. Ytskiktet är ganska tjockt vilket gör att golvet klarar av att slipas om ett antal gånger. Är lamellparketten tunnare kallas parketten mosaikparkett. Har parketten endast en millimeter tjocklek kallas det fanérgolv och kan inte slipas om alls.

Parkettgolvets yta skyddas oftast av ett lack. Lacket är hårt och gör att parketten håller längre. Man kan även olja ett parkettgolv vilket ger ett mjukare golv. Lacket gör att träskiktet inte tar lika mycket slitage då det skyddande lacket tar det mesta av slitaget. Har ytan slitits ner kan du slipa om golvet och lacka det, om det är en tjockare parkett. Då parkettgolvet går att laga om det skadats gör det att golvet kan hålla i generationer om det sköts väl.

Parkettgolven läggs oftast flytande på ett plant underlag. Du bör ta hänsyn till vilken riktning planken går i rummet. Vissa parketter limmas och vissa spikas fast. Har du valt en högkantsparkett är det väldigt vanligt att golvet ska slipas och lackas efter inläggning. Annars kommer golvet färdigbehandlat. Är du normalhändig med öga för detaljer kommer det gå bra att lägga golvet på egen hand. Annars kan du anlita en professionell golvläggare där du även kan nyttja ROT-avdraget.

Är du mer av en naturmänniska och känner för att få ett mer naturnära hem med träinspirerad inredning så är kanske några av våra klassiska trägolv något för dig? Att välja ett trägolv är inte bara ett starkt kort utan väldigt elegant och smakfullt. Inte nog med detta så passar det även all slags inredning, så det är inte något du behöver tänka på när du köper inredning. Men för dig som är ute efter något mer unikt men fortfarande vill hålla dig till ett klassiskt och smakfullt trägolv finns inte bara de klassiska träfärgade golven utan varför inte gå loss på ett rödtonat merbau, vit ek eller svart golv av ebony? Vågat, men supersnyggt. Utbudet på våra trägolv är stort och under vår kategori för parkettgolv finner du många alternativ bland våra välkända leverantörer Arena, Golvprofil, eller Barlinek.