Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Köp vinylgolv från Golvprofil till lågt pris

Vinylgolv är elegant och lätthanterligt

För dig som vill ha ett lättskött, elegant och slitstarkt golv är vinylgolv, eller även kallat plastgolv, något att rekommendera. Vinylgolv har under senare tid blivit allt mer populärt vilket är helt förståeligt. Eftersom många letar efter ett snyggt golv där det inte kräver att man behöver lägga ner så mycket tid på att ta hand om golvet men där den naturliga glansen efter ett flertals år fortfarande finns kvar, är vinylgolv ett självklart val för många. Vill du kunna välja fritt mellan färger och former kommer du att älska vårt sortiment av vinylgolv.

 

Vinylgolv är ett golv gjort av plast vilket gör det väldigt lättskött. Att golvet inte behöver underhålling underlättar för exempelvis stora familjer med många barn då det spills och smutsas ner väldigt mycket. Något som är svårt att undgå. Vinylgolvet är inte bara väldigt praktiskt utan också väldigt snyggt. Det lättskötta vinylgolvet finns olika färger och mönster som även kan likna de klassiska trägolven. Trots att det är ett plastgolv så ser vinylgolvet väldigt lyxigt ut och behåller sin naturliga glans väldigt länge.

 

Vinylgolvet blev under 1900-talet det vanligaste golvmaterialet i de svenska hemmen, och så är det fortfarande. Det finns olika kvaliteter på vinylgolven. Exempelvis våtrumsmattan - en speciell typ av plastmatta som uppfyller de hårda kraven som ställs för våtrum. En del vinylgolv har en filt på undersidan som gör golvet bekvämare att gå på. Filtens ljuddämpande egenskaper gör att det känns mjukare och varmare. Ovansidan av vinylgolvet är vanligtvist skyddat av polyuretan, ett vatten och smutsavvisande skydd. Lagret av polyuretan gör att du varken behöver vax, lack eller polish för att skydda golvet.

 

Vinylgolv levereras som golvmattor eller golvplattor. Har mattan en tillräcklig bredd behöver den inte skarvas vilket gör ditt jobb mycket enklare. Så, beställer du avkap kommer golvet att levereras med 4 meters bredd, väljer du istället breddkap kommer ditt golv att levereras med valfri bredd. Avkap betyder alltså att golvet kommer levereras med 4 meters bredd. Beställer du t ex 12 m² kommer måtten vara 4*3 meter, beställer du 28 m², kommer måtten vara 4*7 meter osv. Om du inte vill ha exakt 4 meters bredd, utan t ex 3*5 meter, beställer du samma golv med breddkap. Breddkap levereras med valfri bredd. Du kan alltså själv välja om du vill ha t ex 8 m² i form av 2,67*3 meter eller 2*8 meter. Detta är skillanden mellan avkap och breddkap, där avkapen är standardiserat till 4 meter. Det rekommenderas att du lägger golvet med limning i exempelvis kök och hall. I sovrummet kan du ha en lös matta. En lös matta blir alltid bäst på befintligt golv. Bestämmer du dig för att ha en lös matta viks sidorna upp vilket döljs av golvlister.

 

Du kan välja mellan flera olika färger, avkap eller breddkap. Ja helt enkelt en massa olika möjligheter för att hitta just det vinylgolvet som passar just dig och ditt hem från vår leverantör Golvprofil, Armstrong och Berry Alloc. Lätt att lägga även för den mindre händiga.