Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Pelletskaminer

Pelletskamin från Calimax

Pellets är ett slags träbränsle som behandlas för att bli så effektiv som möjligt. Det är tillverkat av spillmaterial från sågverksindustrin som malts och pressats ihop vilket gör att det ger en intensiv värme. Pellets ser ut som små stavar och går att köpa i styck, säckar, eller bulk. Pellets ger en effektivare förbränning vilket även gör att utsläppen blir mycket mindre. Pellets är en förnybar energikälla vilket gör det till ett miljövänligt alternativ. Transportkostnaderna är dessutom väldigt låga då det finns pelletsfabriker över hela landet. Pellets varken fryser eller möglar vid lagring och tar mycket mindre plats än ved, för samma energimängd. Visste du att det växer betydligt mer än vad som avverkas i våra skogar och om pellets skulle ersätta den olja som används idag skulle tillväxten av skog fortfarande vara större än avverkningen? Detta är en av anledningarna till att pellets ses som ett naturligt värmeval.

Bor du i ett hus som idag värms upp med direktel är en pelletskamin en av de enklaste lösningarna du kan investera i. I dessa fall kan pelletskaminen ersätta upp till 90% av elvärmen. Att satsa på en pelletskamin kommer att spara på din ekonomi då pellets är billigare än både olja och el. Om el- och oljepriset skulle stiga har du då fortfarande samma låga kostnad. Du betalar inte miljöavgifter för pellets då det varken bidrar till ökade koldioxid utsläpp eller försurning. Pellets ingår i biobränsle, som är förnybara bränslen som ingår i det levande kretsloppet och inte orsakar något nettotillskott av koldioxid till atmosfären. Fossila bränslen som gas, olja och kol ingår inte bland biobränslen utan bidrar till de globala miljöproblem vi idag har. 

Pelletskaminen är väletablerad i USA då det är en amerikansk uppfinning. Vill du minska din elförbrukning är en pelletskamin ett bra alternativ då det värmer med cirkulerande varmluft. Värmen som alstras går alltså direkt ut i inomhusluften. Har man fläktsystem i huset kan värmen även nå ut till andra rum. Det är viktigt att du låter pelletsen få brinna ut innan du fyller på med mer. Pellets är framtaget just för att vara effektiv bränsle vilket är pelletsen fördel.

En modern kamin pryder sin plats i och sprider en varm och mysig atmosfär i hela rummet. Att elda med pellets ger dig också massor av klimatneutral värme med mycket låga utsläpp till en låg kostnad. Den tystgående pelletskaminen Calimax Solida är utformad för att ge en högeffektiv, bekväm och säker eldning. En sensor styr kaminens drift och stänger av den när den önskade temperaturen har nåtts, vilket ger en jämn och pålitlig värme utan onödigt slitage. Kaminen avbryter också eldningen automatiskt vid för hög temperatur eller för högt tryck i pannan. Calimax Solida kombinerar banbrytande estetik med pålitlig teknik. Solida är en effektiv och tystgående pelletskamin som ger miljövänlig värme.