Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

BRANDSLÄCKARE

En brandsläckare är en viktig del för säkerheten i ett hushåll, eller på en arbetsplats. En brandsläckare behöver inte vara i den standardiserade röda färgen utan finns nu även i färgerna svart och vitt om du är vill att den ska smälta in i inredningen i ditt hem. Viktigt att tänka på är märkningen av brandsläckaren och att du ser till att du har brandsläckare som täcker ditt behov.

Brandsläckare på 6 kg rekommenderas för hushåll

Brandskyddsföreningen rekommenderar hushåll att ha en pulversläckare på 6 kg. Om du väljer en större brandsläckare skulle den bli för tung att bära och med en mindre skulle släckeffekten bli sämre. En pulverbrandsläckare som är ABC-klassad och som släcker de flesta bränder i hemmet, är Housegard Brandsläckare Pulver 6 Kg.

Skillnaden mellan pulversläckare och skumsläckare

Enligt Brandskyddsföreningen bör du välja en pulversläckare, då de är bäst när det kommer till släcktekniska skäl. De är effektiva och lätta att använda för dig som är ovan användare. Pulversläckaren är relativt underhållsfri, medan en skumsläckare kräver regelbunden omladdning.

Vit brandsläckare – design och funktion i ett

Designsläckaren Firephant från Housegard är en svensk designad brandsläckare med unik form och funktion. Firephant är enkel att förstå sig på och väldigt enkel att använda om olyckan skulle vara framme. Under tiden står, eller hänger, den i ditt hem som en läcker accessoar och ger dig möjlighet till snabb släckning på nolltid. Då Firephant släckaren är relativt liten passar den utmärkt till bilen, båten, husvagnen eller som en komplettering hemma hos dig.

Märkning av brandsläckare

En A-släckare används i bostads- och kontorsmiljöer och produktions- och lagerlokaler där det framförallt finns papper, trä och textilier. Denna släckare innehåller vatten, skum och pulver. En B-släckare är till för lite mer brandfarliga miljöer som exempelvis bilverkstäder, bensinstationer, färgförråd, laboratorier osv. Men B-släckmedel kan även krävas för många plastmaterial vi har i vår hemmiljö. B-släckaren innehåller skum, pulver och koldioxid. C-klassen är för gasbränder. Ser du benämningen ABC-släckare vet du alltså att brandsläckaren är godkänd att användas mot bränder som uppkommer i organiska material så som textilier, papper, trä, och papper (A-klassen), vätskor såsom bensin, olja och målarfärg (B-klassen) och gaser (C-klassen). Din brandsläckare i ditt hem bör minst vara klassad i A och B.

Hur många brandsläckare behövs?

Har du en bostad med flera plan, eller en väldigt stor bostad bör du ha flera släckare. Bäst är även om du placerar brandsläckarna på en synlig plats vid entréer eller utgångar. Sätt upp brandsläckaren med uppspänningsanordningen så att bärhandtaget hamnar cirka 90 cm över golvet. Glöm inte att din släckare behöver kontrolleras regelbundet. Du bör varje månad kontrollera att den fortfarande är laddad och inte har några skador. Efter 10 år bör du byta till en ny brandsläckare eventuellt lämna in den för en verkstadsgenomgång.

Kompletterande brandskydd

En brandfilt och en brandsläckare kompletterar varandra och ibland kan båda behövas. Brinner det exempelvis på en människa är en brandfilt att föredra och inte en brandsläckare då det kan vara skadligt. Men en annan viktig komponent är även brandvarnaren som larmar dig om olyckan är framme. Titta gärna på våra färdiga paket som Stora villapaketet, där du får allt du behöver för branden, till ett lägre pris än om du hade köpt allt separat.

Sortera utifrån
Varumärke
  1. Eimdall (4)
  2. Housegard (21)
  3. Malmbergs (1)
  4. Nexa (11)
Pris
0 kr 3683 kr 0 kr to 3683 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 37

Minskande ordning
per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Artiklar 1 till 16 av totalt 37

Minskande ordning
per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3