Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Köp brandsläckare från Housegard

Brandsläckare om olyckan är framme

En brandsläckare är en viktig komponent i ett hus, eller på en arbetsplats. En brandsläckare behöver inte vara i den standardiserade röda färgen utan finns nu även i färgerna svart och vitt om du är mån över inredningen i ditt hem. Missa heller inte den nya designsläckaren Firephant från Housegard som är en svensk designad brandsläckare med unik form och funktion. Firephant är enkel att förstå sig på och väldigt enkel att använda om olyckan skulle vara framme. Under tiden står, eller hänger, den i ditt hem som en läcker accessoar och ger dig tillgång till en trygg säkerhet på nolltid. Då Firephant släckaren är relativt liten passar den utmärkt till bilen, båten, husvagnen eller som en komplettering hemma hos dig.

För att veta vilken brandsläckare du ska köpa behöver du självklart lite information om vad det är för skillnad på alla brandsläckare som finns på marknaden.

En A-släckare används i bostads- och kontorsmiljöer och produktions- och lagerlokaler där det framförallt finns papper, trä och textiler. Denna släckare innehåller vatten, skum och pulver. En B-släckare är till för lite mer brandfarliga miljöer som exempelvis bilverkstäder, bensinstationer, färgförråd, laboratorier osv. Men B-släckmedel kan även krävas för många plastmaterial vi har i vår hemmiljö. B-släckaren innehåller skum, pulver och koldioxid. C-klassen är för gasbränder. Ser du benämningen ABC-släckare vet du alltså att brandsläckaren är godkänd att användas mot bränder som uppkommer i organiska material så som textilier, papper, trä, och papper (A-klassen), vätskor så som bensin, olja och målarfärg (B-klassen) och gaser (C-klassen).

Din brandsläckare i ditt hem bör minst vara klassad i A och B.

Du kanske undrar hur många släckare du behöver i din bostad? Har du en bostad med flera plan, eller en väldigt stor bostad bör du ha flera släckare. Bäst är även om du placerar släckarna på en synlig plats vid entréer eller utgångar. Sätt upp brandsläckaren med uppspänningsanordningen så att bärhandtaget hamnar cirka 90cm över golvet. Glöm inte att din släckare behöver kontrolleras regelbundet. Du bör varje månad kontrollera att den fortfarande är laddad och inte har några skador. Efter 10 år bör du byta till en ny brandsläckare eventuellt lämna in den för en verkstadsgenomgång.

En brandfilt och en brandsläckare kompletterar varandra och ibland kan båda behövas. Brinner det exempelvis på en människa är en brandfilt att föredra och inte en brandsläckare då det kan vara skadligt. Men en annan viktig komponent är även brandvarnaren som larmar dig om olyckan är framme. Titta gärna på våra färdiga paket där allt du behöver för branden finns till ett lägre pris än om du hade köpt allt separat.

Sortera utifrån
Varumärke
  1. Eimdall (4)
  2. Housegard (22)
  3. Malmbergs (1)
  4. Nexa (11)
Pris
0 kr 3683 kr 0 kr to 3683 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 38

Minskande ordning
per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Artiklar 1 till 16 av totalt 38

Minskande ordning
per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3