Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

DÖRRVALV

Ett dörrvalv mellan två rum är ett dekorativt inslag i hemmet. När du öppnar upp mellan två rum, får du en mer öppen planlösning. Med ett dörrvalv ger du illusionen av en ännu större yta än om du hade haft vanliga innerdörrar. Du kan bredda ingången till ett rum, vilket ger ett mer luftigt intryck i hemmet. Du slipper även att ha en dörr mellan rummen vilket också hjälper till att ge ett mer rymd. Här har vi samlat många olika stilar och storlekar på dörrvalv från Lundbergs. Allt från klassiska dörrvalv till mer moderna portaler.

Bygga dörrvalv

Innan du börjar bygga så är det viktigt att kolla med din bostadsrättsförening eller hyresvärd om du får sätta in ett dörrvalv. Om du bor i eget hus bör du säkerställa att du inte sågar i en bärande vägg. När du ska bygga ett dörrvalv behöver du såga ut ett hål i väggen, eller tar bort existerande foder på den öppning som redan finns. Du bör också ha koll på var elen går så det inte händer en olycka. Om du har valt ett dörrvalv med rundade hörn, så använder du hörnfyllnad som är gjorda i obehandlad spånskiva, om du är intresserad av valvbågarna Roma och Milano, så kommer du behöva hörnfyllnad för att få till rundningen. Följ monteringsanvisningarna, om man är lite händig går det att göra på egen hand. Se till att väggen är i gott skick innan du sätter i valvet. Du kommer behöva spackla och måla skarvarna på väggen. Ett dörrvalv är en liten kostnad för en väldigt bra investering. Hemmet kommer bli som nytt och kännas lyxigare och större ut.

Dörrvalv inomhus

Med ett dörrvalv inomhus kan du förändra hela hemmets karaktär, men även få in mer ljus och rymd. Du kan välja mellan välvda dörrvalv med dekorativa lister, eller mer moderna raka linjer utan krusiduller. Du har säkert en känsla för vad din stil är, och vill du gå ett steg längre kan du byta ut golvlister som passar ditt valv, eller utgå från de du redan har när du ska bestämma vilken design du vill ha på ditt dörrvalv.

Sortera utifrån
Pris
0 kr 4249 kr 0 kr to 4249 kr

14 artiklar

Minskande ordning
per sida

14 artiklar

Minskande ordning
per sida