Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Köp braskaminer billigt online från Exacta

Braskaminer från Varde ovne och Exacta

Braskaminen fungerar som ett tillskott i uppvärmningen av huset. Den goda värmeeffekten kombinerat med de små utsläppen gör braskaminen idealisk. Det finns till och med Svanenmärkta braskaminer. Vill du ha maximal värmeeffekt bör du placera braskaminen i ett större rum med fri cirkulation. Oftast bör golv och vägg vid braskaminen brandsäkras med brandplåt eller kakel/klinkers på ett brandsäkert underlag.

Det finns olika typer av braskaminer. Plåtkaminen är enkel att installera och lätt att sköta. Den ger snabb värme men är ger mindre värmeeffekt då den svalnar snabbt. Då plåtkaminen brinner snabbt måste den matas kontinuerligt om man vill ha en jämn värme. En gjutjärnskamin ger snabb värme och det finns modeller som är väldigt kompakta och små. Det finns dock en risk att man bränner sig på kaminen så var försiktig när kaminen är igång. Gjutjärnskaminen svalnar snabbt och de små modellerna behöver matas oftare. Spisinsats gör att varmluften inte sugs ut med eldningen vilket ger en effektivare förbränning än i en vanlig öppen spis.Täljstenskamin, murspis, håller värmen länge då den lagras i det omgivande materialet. Har du en riktigt stor täljstenskamin kan du ersätta den med andra värmekällor helt och hållet. Detta gör dock att den kan kosta mer än andra kaminer och tar större plats.

Öka mysfaktorn hemma med hjälp av en braskamin. Ett lite mer elegant inredningselement. Under vår kategori för braskaminer finner du spisinkast och fristående braskaminer för ditt hem. Ta gärna en titt på Varde Ovne's braskamin Samsö som är miljömärkt med Svanen och har en smakfylld och rustik utformning. Samsö är en liten braskamin med en stor mysfaktor. Kaminen fungerar enligt den så kallade konvektionsprincipen. Det gör att den varma luften sprids snabbt och effektivt. Den stora och höga brännkammaren ger känslan av en öppen spis, och den stora glasluckan och väl tilltagna eldstaden gör att du kan njuta av brasans trivsamma sken i flera timmar. Samsö passar även utmärkt till uppvärmning av ytor på mellan 30-105 kvm.

Från Exacta finner du Braskamin Melody 920.  En snygg braskamin klädd i täljsten vilket ger kaminen en hemtrevlig känsla. Melody värmer upp ditt hus effektivt och snabbt - som ett elegant inredningselement. Exacta har även ett brett sortiment av spisinsatser. Ta en titt på Exacta Spisinsats Kastor TS-36 med böjd glaslucka. Otroligt elegant. Eller Exacta Spisinsats Kastor TS-57 med en vacker glaslucka med burspråk som får elden att nästan sväva en bit in i rummet. Men vi har fler braskaminer än dessa. Ta en titt i vårt sortiment, du kommer inte att bli besviken!

Sortera utifrån
Pris
0 kr 21990 kr 0 kr to 21990 kr

4 artiklar

Minskande ordning
per sida

4 artiklar

Minskande ordning
per sida