Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Köp inbyggnadshällar & spishällar online

Inbyggnadshäll, induktionshäll och spishäll 

Det finns olika inbyggnadshällar för dig som är ute efter en ny spis. Gjutjärnsplattor är billiga att köpa men drar mer el vilket gör att dessa kostar mer på sikt.

Glaskeramik har ett lågt inköpspris och drar även mindre el än en gjutjärnsplatta. Fastän att en glaskeramikhäll är enklare att rengöra än gjutjärnsplattorna så är den väldigt känslig för repor och slag och kan enkelt fläckas.

En induktionshäll är ett energieffektivt alternativ som snabbt ställs om. Induktionshällen har även börjat bli allt billigare på marknaden. Det enda negativa värt att nämna om induktionshällar är att alla kok- och stekkärl inte går att använda på hällen utan de måste ha en magnetisk botten då en induktionshäll fungerar med ett magnetfält som värmer upp kastrullen som är placerad ovanpå. Sen dess att induktionshällen dök upp i de svenska hemmet under 90-talet har den blivit allt mer populär. Den stor anledning till detta är att värmereglaget reagerar lika snabbt som en gasspis, fastän induktionshällen går på el. Plattorna i sig blir inte heller heta, vilket gör induktionshällen väldigt säker.

Gasspisar värms upp snabbare än gjutjärnsplattor och ger en härlig retro känsla som finns i restaurangkök och är en stor favorit bland matfantaster. Men gasspisen är däremot svår att hålla ren och är krångligare att installera än de andra spisarna.

När det är dags att renovera eller bygga om köket är det populärt att välja inbyggnaddshäll/spishäll och en separat ugn. Då kan man välja att ha ugnen högre upp, över ett högskåp vilket är positivt både ur ett ergonomiskt perspektiv men även bra om du har barn eller husdjur.

Är du ute efter en kombinerad spis och ugn finns dessa under kategorin spisar.