Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Köp köksfläkt billigt online från Franke & Thermex

När det kommer till en köksfläkt är inte bara utseendet viktigt men även funktionen

En kolfilterfläkt renar luften och släpper sedan ut den igen vilket gör att du kan placera en sådan fläkt vart som helst i luften då du inte behöver ta hänsyn till någon fånluftskanal. Detta är speciellt bra för dig som bor i villa och som vill spara på värme då ingen luft dras ut alls. En utsugsfläkt, även kallad spisfläkt, leder bort luften till en utsugskanal vilket är effektivt i hus med självdrag.

Det finns tre typer och former av de olika fläktarna; skåpintegrerade fläktar, vägghängda fläktar och fristående fläktar.
En skåpintegrerad, "underhängd" fläkt, är en kompakt och minimalistisk modell. Den får plats i princip överallt och är speciellt smart att ha i mindre kök då den tar väldigt lite plats. De skåpintegrerade fläktarna är oftast de billigaste fläktarna. Den andra typen bland köksfläktar, med större designkrav, är den vägghängda fläkten. Till denna behövs inget skåp utan den vägghängda fläkten hänger ensamt på väggen. De vägghängda fläktarna finns i ett flertals olika designer och är oftast något dyrare än den skåpintegrerade fläkten. Den tredje, frihängda fläkten, är främst tänkt för köksöar där spisen befinner sig i mitten av köket. Den frihängda fläkten är väldigt modern och otroligt snygg. Fläkten blir en inredningsdetalj i ditt kök och går inte obemärkt.

Tänk på avståndet mellan din spis och din köksfläkt när du installerar din köksfläkt. Boverkets byggregler rekommenderar att detta avstånd ska vara minst 50 cm. Har du en gasspis rekommenderas ett längre avstånd på 65 cm istället dock beror det faktiska avståndet på spisens placering och effekt. Tänk även på att det i lägenheter redan finns strikta regler för vilken typ som ska användas och även på vilket sätt fläkten installeras då ventilationsrören är gemensamma. Kontakta därför alltid din förening innan du väljer att byta dit köksfläkt!

Då köksfläkten blivit alltmer en inredningsdetalj är det dock viktigt att vi inte stirrar oss blinda bara på utseendet. Det är bra om fläkten är så tyst som möjligt så att du trivs i ditt kök, men samtidigt behöver fläkten vara effektiv, annars kommer du ändå inte vilja vara där ändå. Att fläkten är lätt att rengöra från fett och damm är också viktigt. En köksfläkt som är rätt monterad skapar ett undertryck i köket, så att ånga, fukt och matos inte sprider sig till resten av bostaden. I vårt sortiment kan du välja bland skåpintegrerade köksfläktar som är diskreta och tar lite plats eller bland väggmonterade och frihängande köksfläktar som är stilfulla och designrika. I vårt sortiment av köksfläktar har vi endast samlat fläktar från starka och väletablerade varumärken såsom  Franke och Thermex. Dessa två starka varumärken är båda väl måna om kvalité, design och användarvänlighet. Komplettera ditt kök med rätt köksfläkt!