Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Köp flagga, vimpel & Svenska flaggan från Formenta

Med Formenta har du flaggan i topp - vare sig det är en varningsflagga eller den Svenska flaggan

I denna kategori har vi samlat alla våra flaggor och vimplar från FormentaFormenta har ett brett sortiment när det kommer till nations- och regionsflaggor. Flaggorna är producerade av 160 g marinpolyester som är ett väldigt slitstarkt material. Förutsättningarna för en hållbar flagga ligger givetvis i val av material och sömnad. Formenta rekommenderar att du hissar upp flaggan när det är lugnt väder första gången du ska hissa upp den så att sömmarna stabiliseras. En fuktig eller våt flagga bör torka innan du viker ihop den.

Enligt tradition använder man flagga vid röda dagar och vimpel alla andra dagar. Helst ska flaggan enbart vaja när det är ljust ute, men vimpeln kan vara uppe hela tiden. Har du flaggning på halv stång är detta ett tydligt tecken på sorg. Sorgeflaggan hissas först upp ända vägen upp, för att sedan hissas ner ordentligt. Detta är dock inga lagar utan snarare en seder och normer.

Vimpeln och flaggan fästs fast i en lina som går upp till toppen av flaggstången. Linan är oftast tillverkad av någon typ av nylon. Linan dras sedan upp, eller vevas, och hamnar då på rätt höjd. Att linan viras runt är enligt den äldre modellen, idag är veven numera standard. I vissa flaggstänger är linan gömd i stången. Fördelen med detta är att du slipper smattret som hörs när linan slår mot flaggstången. En korsvimpel är bredare i änden än den traditionella brandvimpel vilket gör att den inte knyter sig lika lätt.

Här hittar du både den blå/gula Svenska flaggan och en varningsflagga som kan vara bra att ha till hands i exempelvis bilen, båten eller andra tillfällen då du behöver markera något. En vanlig fråga vi får är vilken storlek man ska välja på flaggan i proportion till flaggstångens längd. Kika inne i produkttexten till Formenta Svensk Flagga för att se en karta över vilka mått på flaggan som passar till vilken längd på flaggstången. Alla våra flaggor kommer från Formenta och nedan finner du dem till mer än förmånliga priser. 

Är du på jakt efter en klassisk vimpel som kan pryda flaggstången i din trädgård hela sommaren så kan vi rekommendera att du kikar på vår Svensk Vimpel från Formenta som finns i sex olika storlekar att välja bland. Har du några frågor eller funderingar gällande hur du ska välja flagga så är du välkommen att kontakta vår kundtjänst så ska vi hjälpa dig.

Sortera utifrån
Pris
0 kr 298 kr 0 kr to 298 kr

6 artiklar

Minskande ordning
per sida

6 artiklar

Minskande ordning
per sida