Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Köp flaggstång från Formenta till lågt pris online

Flaggstång som passar till både privatperson och företag

Förr var det vanligt att flaggstången var gjord av trä, vilket idag är väldigt sällsynt. Idag är det istället vanligare med glasfiber. Glasfibret gör att flaggstången är väldigt lätt. Vanliga flaggstänger väger inte mer än cirka 35 kg. Glasfibret gör också att flaggstängerna är väldigt tåliga och står emot missfärgning och materialutmattning. En flaggstång är vanligtvis vit och i toppen finner du en droppformad knopp av mässing i guld eller silver. Att förankra din flaggstång är otroligt viktigt. Flaggstången måste stå stadigt så att den inte under några omständigheter ramlar ner.  Det är rekommenderat att du fäster flaggstången med ett markfäste i ett betongfundament i ungefär en meters djup med 3-4 rejäla skruvar. Du kan även borra i berg för att fästa markfästena. Har du en äldre u-balk på tomten går det att beställa flaggstänger som går att montera på u-balken. I sådana fall kan du kontakta vår kundtjänst så vi kan hjälpa dig på bästa möjliga sätt. 

Flaggstänger finns självklart i olika höjder. Vanligaste är mått mellan 6-18 meter. Utgå ifrån ditt hus när du ska välja höjden på din flaggstång. En tredjedel av flaggstångens längd ska höja sig över huset kan man säga. Det brukar vara en bra tumregel. Sedan är det dags att välja flagga eller vimpel. I regel brukar man säga att flaggan ska vara en fjärdedel av flaggstångens längd och vimpeln en tredjedel av flaggstångens längd. Du behöver sällan bygglov för att kunna resa en flaggstång på din trädgård. Enligt tradition har man flaggan uppe vid röda dagar och vimpel på de andra dagarna.

I denna kategori har vi samlat alla våra flaggstänger. För dig som är privatperson som letar efter en passande flaggstång att ha i trädgården eller landstället vill vi rekommendera Flaggstång Original från Formenta. Modellen finns i 8 olika höjder att välja bland och passar utmärkt med både en enkel vimpel och för dig som vill hissa nationsflaggan vid högtider och speciella tillfällen. När du väljer höjd på din flaggstång så är det viktigt att tänka på hur hög den är i förhållande till det intilliggande/tillhörande huset. Vanligtvis brukar man säga att flaggstången ska vara ca 3-4 meter högre än hustoppen.

För företag, organisationer eller bostadsförmedlingar vill vi tipsa om Formenta Flaggstång ISS med Lås. Då den har flagglinan inbyggd i stången istället för att den hänger på utsidan så undviker du på så sätt att flaggan vandaliseras på något sätt om den är tänkt till en offentlig plats.

Sortera utifrån
Varumärke
  1. Flagmore (7)
  2. Formenta (5)
Pris
0 kr 16295 kr 0 kr to 16295 kr

12 artiklar

Minskande ordning
per sida

12 artiklar

Minskande ordning
per sida