Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Garage & Förråd

Garage, carport och förråd för optimal förvaring

I denna kategori kommer du finna skydd till din bil mot snö, regn och solsken i form av olika smarta lösningar. Du kommer även finna olika förrådslösningar så ordningen blir återställd bland dina redskap och verktyg. Allt detta har vi från våra kända tillverkare Jabo, Gop, Hörby bruk, LOG 45 och Polhus. 

Behöver man ansöka om bygglov vid köp av förvaringsbod eller en Carport?

Ibland behöver du inte bygglov. Det räcker med en anmälan till byggnadsnämnden i din kommun. Du kan få bygga uteplatser, skärmtak, friggebodar, tillbyggnader, uthus, murar och plank utan bygglov. Du kan även få göra ändringar i fasaden och bygga två takkupor utan bygglov. Du får inte bygga närmare tomtgränsen än 4,5 meter om inte grannarna sagt ja. Deras ja ska finnas på papper. Säger grannarna nej får byggnadsnämnden bestämma genom att du ansöker om bygglov. Om din fastighet ligger på landsbygden kan du även få göra mindre tillbyggnader. Det kan vara nya byggnader som till exempel garage, förråd, gäststugor och växthus samt murar och plank utan bygglov eller anmälan. Fråga alltid byggnadsnämnden i din kommun om vad som gäller om du är osäker. Inom vissa områden gäller andra regler och där får du inte bygga någonting bygglovsfritt.

Källa: Boverket

Varför ska man ha en carport?

En carport skyddar bilen mot nordens alla fyra årstider. Du kommer att slippa behöva torka av hela bilen från snö, höstlov och den skyddas från solens uv-strålning. Alltid skönt att kliva in i en svalare bil när det är sommar då den är mer skyddad med tanke på skuggan från carporten.

Behöver man en hantverkare för att montera sin carport?

Carporten är otroligt lättmonterad och det tar ett par timmar att montera den. Du behöver ingen hantverkare för monteringen. Du behöver däremot de vanliga verktygen som garanterat ligger i din verktygslåda.

Vad är viktigt att tänka på gällande förrådsbodarna?

En vanlig sak som kunder missar när man har en bod är att stänga dörrarna när det blåser ute. Detta är av yttersta vikt att man gör för att slippa stormskador.

Vad behöver man göra för att hålla boden fräsch länge?

Ifall det har uppkommit repor efter ert montage av boden så täck dessa repor med vanligt utomhuslack så det inte rostar. Se även till att sopa bort löv och snö från taket, detta görs efter behov och självklart årstid. Tvätta boden en gång om året och efter rengöringen ska ni använda ett hårt vax för att behålla livslängden och även utseendet på din bod. Sköter ni om boden, kommer den hålla för evigt och aldrig åldras till utseendet.

Har ni skydd för luftvärmepumpar?

Ja, vi har ett mycket bra skydd från vår tillverkare Jabo. Det är ett skydd som står pall för regn, snö och blåst.

Sortera utifrån
Varumärke
 1. BOXER (6)
 2. Bison (23)
 3. Build & Win (1)
 4. Byggstommar i Mönsterås (10)
 5. Formenta (5)
 6. Gardenfire (2)
 7. Gilbert Gilbert (2)
 8. Gop (25)
 9. Habo (2)
 10. Hörby Bruk (2)
 11. JM Stugor & Fritid (12)
 12. Jabo (58)
 13. Log 45 (11)
 14. Palmako (194)
 15. Plus (33)
 16. Polhus (55)
 17. Pordrän (13)
 18. Skånska Byggvaror (2)
 19. Sorselestugan (35)
 20. Trähuset (56)
 21. Varax (1)
 22. Vibostugan (33)
Färg
 1. Antracite (3)
 2. Brun (1)
 3. Gråbrun (1)
 4. Ofärgad (25)
 5. Svart (9)
 6. Vit (4)
Pris
0 kr 299300 kr 0 kr to 299300 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 580

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artiklar 1 till 16 av totalt 580

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5