Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Grillar & Eldkorgar

Här finner du mängder med olika grillar som gasolgrillar, kolgrillar & eldkorgar

Vi har grillarna och eldkorgarna i olika utföranden allt för att du som kund ska kunna finna produkter som passar just dig. I denna kategori finner ni kolgrillar, gasolgrillar, utekök, tillbehör, stekhällar och eldkorgar i olika utföranden. För att ha ett brett sortiment och för att du som kund ska finna det du söker efter har vi alla dessa olika val från våra kända tillverkare Landmann, Bluegaz, Cadac, Contura Steel, Grandhall, Muurikka och Scandy Garden.

Vår grill är skev vad beror det på?

a) Kontrollera att grillen monteras på ett plant underlag.

b) Montera grillens alla delar, löst, enligt monteringsstegen

c) Dra åt skruvarna hårt först efter alla delar är löst monterade på sin plats.

Om grillen blivit skev efter montering: Prova att lossa alla skruvar och justera grillen, därefter dra åt alla skruvar igen.

Vad gör plåten över brännarna (flametamern) för nytta?

Flametamern förbättrar värmespridningen, den skyddar brännaren mot fett och frätande marinader och den ser till att hålla kvar värme i grillen.

Ska man ha lavasten i gasolgrillen?

Till de flesta grillar skall det INTE vara lavasten. Värmefördelningen i de flesta nya gasgrillar sköts istället av flametamers (plåtar över brännarna) eller genom att gallren är tillverkade av kraftigt gjutjärn. Är din grill avsedd för lavasten följer det med när du köper din grill.

Varför följer inte slangkoppling med när man beställer en grill?

Det är olika typer av kopplingar och gasoltuber i våra skandinaviska länder. Men den största anledningen är ur en miljösynpunkt. Att leverera fyra kopplingar och tre stycken som ska kastas är onödigt både ur material och miljösynpunkt.

En del säger att Gasolgrillar inte ger grillsmak stämmer det?

Det är en myt att gasolgrillar inte ger grillsmak, blindtester visar att gemene man inte känner någon skillnad på grillat från kolgrill eller gasolgrill. Det är framför allt i förberedelserna med kryddor och marinad som ger smak. Och givetvis kvalitén på råvaran som grillas. Ett tips för att få extra röksmak i din gasolgrill är att använda dig av rökspån.

Hur gör man rent grillgaller och stekplattor?

a) Snabbrengöring: efter avslutad matlagning körs grillen på högsta effekt i ytterligare 5 min. Stäng av grillen och skrapa av matresterna med hjälp av en grillgallerborste. Emellanåt bör dock grillen och gallren rengöras noggrannare.

b) Gjutgärnsgaller/plattor: efter att ha avlägsnat matrester och flott enligt ovanstående metod smörjs gjutjärnet in med mat- eller olivolja, detta motverkar att det börjar rosta. Sköt om grillens gjutjärndelar precis som du sköter en gjutjärnsstekpanna.

c) Porslinemaljerade galler/plattor: dessa går att rengöra med en svamp eller diskborste. Man kan lägga dem i blöt (hett vatten med diskmedel) för att på så vis lösa upp matrester och flott. Man kan även rengöra dem i diskmaskin.

d) Innan grillning: man bör olja in gallren måttligt för att det som grillas inte ska fastna. Man ska även hetta upp grillen och gallren ordentligt innan grillning, på så sätt får man även bort en hel del bakterier som kan bildas mellan grillningarna. Hur underhåller jag grillens brännare? Efter avslutad matlagning kör grillen på max i ytterligare 5 min. Stäng av grillen och skrapa av matresterna med hjälp av en grillgallerborste.

e) Gjutgärnsbrännare: smörj in gjutjärnet med mat- eller olivolja, detta minskar rostangrepp. Man bör emellanåt lossa brännarna och rensa hålen med en piprensare eller ett litet borr då dessa kan täppas till.

f) Rostfria och aluminiumbaserade brännare: emellanåt bör grillen rengöras extra noga. Lossa brännaren (se monteringsanvisningen hur man lossar brännare). Rengör brännaren inuti, se till att det inte finns t.ex. spindelväv eller dylikt . Rengör hålen på brännaren, använd en piprensare eller ett 1-2 mm borr. Man kan även föra på ett tunt lager matolja på dessa brännare.

Brännaren brinner inte på alla sidor?

Om inte brännaren brinner på alla sidor prova följande (hjälper inte det första steget gå vidare till nästa):

1. Stäng av brännaren och starta den igen.

2. Knacka till på brännaren alt. blås lite så att gasen flyttas över.

3. Rengör brännaren noggrant även invändigt och i hålen.

4. Byt plats på brännarna om grillen har mer än en brännare.

Vilka gasolflaskor passar min grill?

Alla gasolflaskor som börjar med P passar reugulatorerna som säljs i Sverige. Kan jag ha eldkorgen inomhus? Ja ifall du bara förvarar saker i den, får inte elda i den inomhus.

Något man bör tänka på gällande eldkorgar?

Ja, innan du antänder din eldkorg, se till att den står på stadig och plan mark. Flytta aldrig på en eldkorg som brinner och alltid när du håller på med din eldkorg ska du använda skyddshandskar. Alltid när den är tänd så ska en vuxen bevaka elden, se även till att hålla barn och djur ifrån den levande elden.

Vilken bränsle ska vi använda för eldkorgen?

Använd inte sprit eller bensin för att tända eldkorgen, använd endast tändmedel som motsvarar den Europeiska normen (EN 1860-3).

Hur släcker man en eldkorg?

Använda aldrig vatten. Låt elden brinna klart och se till att eldkorgen svalnar innan du gör rent den.

Håller färgen på eldkorgen?

Eldkorgen är målad med värmebeständig färg som klarar temperaturer på upp till 600°

Sortera utifrån
Varumärke
 1. Bluegaz (24)
 2. Bon-fire (17)
 3. Briv (2)
 4. Champion (1)
 5. Cozze (14)
 6. Gardenfire (8)
 7. Grandhall (5)
 8. GrillSymbol (18)
 9. Hällmark (9)
 10. Höfats (15)
 11. Landmann (26)
 12. LotusGrill (13)
 13. Masport (5)
 14. Muurikka (62)
 15. Nexgrill (14)
 16. Ooni (19)
 17. Scandy Garden (10)
 18. Severin (20)
 19. Tristar (3)
 20. Vaello (13)
Pris
0 kr 19795 kr 0 kr to 19795 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 292

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artiklar 1 till 16 av totalt 292

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5