Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Billig kolgrill & klotgrill från Landmann & Scandy Garden

Kolgrill och klotgrill på sommaren är perfekt för umgänget

Det finns få saker som är bättre än doften av tända grillar på sommarkvällar när man är ute och promenerar. Det skulle ju självklart innebära att man har köpt en egen kolgrill, har samlat ett gott sällskap och massa god mat att grilla. Vi har grillar för alla tillfällen, till campingutflykten, husbilen,  eller till altanen.

Vad ska man ha kol eller briketter?

Ifall ni är flera i sällskapet eller grillar större köttbitar är det bra att använda briketter. Briketter har en längre och jämnare brinntid. Använder du kol så får du snabbare en bra glöd och kan börja grilla snabbare. Men kvalitén är lite sämre än på briketter.

Vad är fördelen med en klot eller kolgrill?

Det härliga med klot och kolgrillen är ju hela stämningen som det bidrar till. Alla förberedelser innan man påbörjar sin grillkväll. Det ska fyllas på kol eller briketter och sedan ska grillen antändas. Man får sedan vänta in den perfekta glöden för att få en perfekt värme för det man ska grilla. Alla familjer har ju sin egen grillmästare och det är alltid kul när grillsäsongen är igång och grilltången är redo.

Hur rengör jag min kol och klotgrill?

För att grillen ska se snygg ut krävs naturligtvis lämplig rengöring. Använd dock inte skurmedel till detta. För normal rengöring räcker det med en disktrasa och vatten plus vanligt diskmedel. Om de emaljerade delarna är kraftigt nedsmutsade ska du använda ett vanligt emaljrengöringsmedel (för bakugnar) som finns att köpa. Följ tillverkarens anvisningar beträffande det medel som ska användas. Rengör grillen med diskmedel och en rostfri putsdyna.

Levereras grillen färdigmonterad?

Grillen levereras inte färdigmonterad. Det medföljer en monteringsanvisning om hur du enkelt får ihop din grill.

Något man bör tänka på när man grillar?

Ja det är viktigt att den som ansvarar för grillningen är minst 18 år fyllda. Det är viktigt att grillen står på stabil och jämn mark. Den får absolut inte vara placerad så att något närliggande kan ta eld.

Vi skulle vilja ha en portabel kolgrill, vilken kan ni rekommendera?

Vi har en bäst i test vinnare från Landmann den heter Piccolino Antracit grey. Detta är en mycket platsbesparande grill som du enkelt kan ha med dig överallt. Fungerar utmärkt för en campingsemester eller att ha med i husbilen. Det är en liten smidig grill som har en benställning som gör att grillen står stadigt.

Har ni någon värstinggrill med rök, bbq och ugn?

Ja ifall ni vill ha en grill som man kan använda både ved, kol och briketter till så kika på vår grill från Grillsymbol, den heter GrillSymbol BBQ Rök/Grill Ugn Q 700 och passar till den som älskar att grilla. Den har  alla tillbehör som en kännare kan anse nödvändiga. Håller mycket stabil temperatur- och fuktnivå. Lätt att hantera och underhålla.

Sortera utifrån
Varumärke
 1. Bluegaz (1)
 2. Emerio (1)
 3. GrillSymbol (12)
 4. Höfats (1)
 5. Landmann (3)
 6. LotusGrill (2)
 7. Mustang (8)
 8. Scandy Garden (4)
Pris
0 kr 13339 kr 0 kr to 13339 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 31

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2

Artiklar 1 till 16 av totalt 31

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2