Kompostkvarnar

Ett brett sortiment kompost och kompostkvarnar 

 

Att ha en egen kompost är att ha en källa till näring för trädgård och rabatter. Komposten anses miljövänlig då den skapar ett sunt kretslopp i hushållet genom att förvandla oanvändbara matrester och trädgårdsrester till näringsrik mylla. Myllan som nu omvandlas från komposten är perfekt för ditt trädgårdsland eller rabatten. Den är minst lika bra som jorden du köper ute på marknaden. Försök att blanda matrester med löv, sågspån och andra trädgårdsrester. Endast matrester ger komposten för mycket kväve. Detta får i sin tur förmultningen att avstanna.

Dock är det inte alla organiska produkter som är lämpliga att ha i sin kompost då de helt enkelt kan vara för stora eller ta för lång tid att omvandlas till mylla jämfört med resterande avfall i komposthögen. Detta löser du med en kompostkvarn. Kompostkvarnen mal stora organiska enheter, som exempelvis stora grenar, till mindre bitar. Slutresultatet, som oftast är kross eller flis, lägger du direkt på din komposthög. Du kan även hälla ut komposten som marktäckning. Marktäckning av rabatter och runt nyplanterade buskar förhindrar att ogräs slår rot och håller fukten kvar i jorden längre. Har du en kompostkvarn kommer du snart att märka hur mycket pengar det faktiskt finns att spara. Material för marktäckning och jordförbättring kostar stora pengar per år, även i de mest normala trädgårdar. 

Du finner kompostkvarnar från MTD, AL-KO och WOLF-Garten. Varje vår och höst kommer samma fråga: Vart gör jag av avklippta grenar från häck och träd? Den bästa lösningen är en kompostkvarn. Kompostkvarnar omvandlar grenar till finfördelat komposerbart material. En kvarn med knivar ger väldigt små bitar och idealisk för kompostering. Knivkvarnstekniken fungerar enligt hyvlingsprincipen. Knivarna som sitter på en roterande skiva skär materialet till tunna skivor. Detta genererar i flis som bildar mikroorganismer som är optimala för nedbrytningsprocessen i komposten. Valskvarnen ger maximal prestanda med minimal ljudnivå. Grannarnas favorit i kvarteret.

Nedan finner du även varmkompost, kompost och kompostbehållare från välkända varumärken. Från Greenline erbjuds ett brett sortiment av varmkompost, komposthållare  och komposthink. Se exempelvis Hasselfors Garden Trädgårdskompost Jordglob 310 L som är en lätt isolerad kompostbehållare för trädgårdsavfall så som gräsklipp, växtrens, löv och ris. Den optimala formen och höjden ger dig en god funktion och praktisk användning. Du fyller på behållaren med avfall genom lyckan på toppen.  

Behöver du en komposthållare finner du även ett flertals från Hasselfors Garden. Vi hoppas du finner det du söker efter! Tveka inte att höra av dig till vår kundtjänst om du har några frågor eller funderingar.

Sort By
Produktbild
AL-KO
3 625,00 kr
Produktbild
Einhell
1 799,00 kr
Produktbild
AL-KO
3 990,00 kr
Produktbild
AL-KO
10 290,00 kr
Produktbild
Einhell
3 199,00 kr
Sort By