Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

POOLVÄRMEPUMP

Den svenska sommaren kan vara varm och skön, men dessvärre är den väldigt kort. Nyttja din pool under hela badsäsongen genom att värma upp den på rätt sätt! Med en poolvärmepump håller du en konstant behaglig vattentemperatur. Att ha uppvärmt vatten i poolen gör att du kan ta härliga bad under större delar av året. Har du lagt ner pengar på en pool är det synd att endast använda den två månader om året för att sedan låta den stå tom.

Värmepump till pool

En poolvärmepump är ett väldigt energieffektivt sätt att värma upp poolvattnet på. Värmen tas från luften runt omkring för att värma upp vattnet som sedan går till poolen. Detta kallas för luft/vatten värmepump och är den vanligaste typen bland poolvärmepumparna som finns på ute marknaden. Luft/vatten värmepumparna för pool är lik luft/luft värmepumparna som installeras i hus. Uppbyggnaden är nästan densamma, det enda som egentligen skiljer är att energin som tas från luften runtomkring värmer vattnet i poolen istället för inomhusluften. Poolvärmepumpen anses som ett miljövänligt alternativ då effekten går upp till 80% av den energi som krävs för att värma upp samma mängd vatten med den traditionella värmeväxlaren. Det rekommenderas att du ska skydda värmen som poolvärmepumpen värmt upp med ett poolskydd.

Fördelar med att värma upp poolen

Genom att välja en poolvärmepump som är ett miljövänligt alternativ kommer du att hålla nere uppvärmningskostnaderna rejält. Även om poolvärmepumpen är något dyrare att köpa till skillnad från exempelvis elvärme eller värmeväxlare. Det tar alltså inte lång tid innan nettoresultatet av din investering blir synlig. Något som dock är viktigt att tänka på, oavsett värmesystem är ju mer värme du sparar, desto billigare blir det. Med ett pooltak håller du kvar värmen i poolen vilket kommer att minska dina uppvärmningskostnader då du inte behöver lika mycket värme. Se det som att ha på ett element i ett rum där ytterdörren är öppen. Stänger du dörren behöver du inte ha lika hög styrka. Det går även att jämföra med ett växthus som kapslar värmen ovan poolen. Alla värmepumpar i vårt sortiment är diskreta, energisnåla, lätta att installera och tar liten plats vid poolen och går att välja till med en by-passkoppling som justerar flödet in till poolvärmepumpen så att optimal verkningsgrad uppnås.

Sortera utifrån
Varumärke
 1. Brilix (8)
 2. Chemoform (1)
 3. Planet Pool (5)
 4. Poolexperten (5)
 5. Pooltime (1)
 6. Swim & Fun (17)
Pris
0 kr 29495 kr 0 kr to 29495 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 37

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Artiklar 1 till 16 av totalt 37

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3