Köp parasoll från Hillerstorp & Mellby Garden

Parasoll som ytterligare förgyller tiden som spenderas i sommarsolen

När solen står högt på himlen, är det skönt att fälla upp parasollet för att komma åt lite skugga och njuta av en bra bok på gräsmattan eller stranden. Parasoll skyddar mot starkt solljus, regn och mildrar i vissa fall mildare blåst. Parasollet kom till Europa på 1600-talet,  under forntiden i orienten var det en värdighetssymbol som bars över förnäma personer. Sedan dess har parasollet bretts ut i hela världen och används nu främst under sommar och badsäsongen av alla. Det är ett enkelt sätt att sätta lite färg i din trädgård, med tanke på alla olika färger som det finns att välja emellan. Att oavsett väder kunna sitta ute och fika med dina nära och kära. Det är enkelt att fästa ett parasoll, du använder en parasollfot som är fylld med vatten, sand eller varför inte en kryssfot med tyngder på, så att det står stadigt även ifall vinden blåser. Det är väldigt skönt att som kund, kunna sitta hemma och bestämma sig för det parasoll som faller dig i smaken. Sedan ett par dagar senare kunna ta emot din order vid din dörr.

Ingår parasollfot i köpet av parasoll?

Vanligtvis levereras parasollet utan parasollfot. Parasollfot är oftast ett tillval, läs vad som ingår i produkttexten för att vara säker.

Har ni något parasoll som man enkelt fäller upp/ned med vev?

Ja, vi har ett parasoll vi kan rekommendera och det är Hillerstorp Parasoll 270 Classic. Detta parasoll har vev och det finns flera olika färger att välja emellan.

Vi vill ha ett parasoll som inte sitter mitt i bordet, vad rekommenderar ni då?

Vanligvis har man den klassiska lösningen med ett hål i sitt trädgårdsbord, där man fällt ner parasollet. Gillar man inte den lösningen tycker vi att man bör kika på Mellby Garden Hängparasoll Runt Hawaii. Detta parasoll kan man ställa vid sidan av exempelvis sitt trädgårdsbord och låta det hänga över för att skydda med solens strålar. Detta har dessutom en stor täckande duk på 3 m i diameter.

Vad menas med kryssfot?

Det är en parasollfot som ser ut som ett kryss. Det måste läggas på tyngder på detta kryss, de medföljer vanligvis vid köpet av kryssfot. Det medföljer då fyra plattor som väger cirka 15-25 kilo som du placerar på kryssfotet, detta gör att ditt parasoll kommer stå stadigt.

Vad är viktigt att tänka på när man väljer parasollfot?

Det är jätteviktigt att man tänker parasollens storlek/vikt när man väljer parasollfot, så att parasollen inte kan välta. När du väljer parasoll står det vilken tyngd du ska ha på din sten. Även vilken diameter som passar.