Köp takshingel online från T-Emballage

Snyggt och tryggt med takshingel 

Takshingel är en senare tids takbeläggning som består av självklistrande, asfaltimpregnerad glasfiberväv med ytskikt av skifferkross. Shingel består av impregnerat glasfiber täckt med oxiderad asfalt. Krossad, naturlig skiffer eller korn av andra mineraler ligger som ytskikt i asfaltsbädden. Skifferkorn är den vanligaste typen av ytbeläggning och har förutom en vacker lyster även en skyddande egenskap som skyddar asfalten mot solens UV-strålar, som annars hade kunnat bryta ner materialet. Det oorganiska materialet på shingeltakets stomme, glasfiberväv, påverkas inte av fukt och angrips heller inte av röt-svampar.

Takshingel kommer inte på rulle till skillnad från takpapp utan levereras i formskurna plattor. Shingel är väldigt enkel att lägga vilket gör att husägare enkelt att lägga materialet själv. Det är svårt att hitta ett lättare tak än shingeltak. Den så kallade underhållsfria takpappen som ofta kommer med mångårig garanti behöver efter ett tag bytas ut. Att byta ut det mot ett tegel, betong eller plåttak är för visso en god idé då dessa tak sällan behöver bytas ut. Dock är det väldigt tungt med exempelvis ett tegeltak vilket ett pappförberett tak inte klarar av. 

Ett paket shingel väger ca 30-40 kg vilket gör att personen som lägger taket själv kan ta upp ett paket under armen. Det behövs alltså inga lyftkranar eller avancerade anordningar, och inte alls några specialverktyg vilket gör takshingel till ett idealiskt tak för den som vill göra det själv. Det går lika bra att lägga takshingel vid omläggning av gamla tak som på nya. Du fäster det enkelt med lim och spikar. Förutsättningen för att lägga shingel är att underlaget är plant. Det är oftast möjligt att lägga shingel på ett tidigare papptak. Du behöver inga avancerade verktyg för att lägga shingel och här kan du se ett videoklipp på hur enkelt det är att montera shingel.

Takshingel förenar stenmaterialets hållbarhet med asfaltens elasticitet. Alla fogar täcks helt av överlappningarna och shingeln håller tätt i fogar och spikpunkter. Hållbarhet innebär också att shingelns yta inte flagnar av eller rostar. En annan fördel med det sträva skifferströet är att is och snö hålls kvar på taket i stället för att falla ned på gångvägar och planteringar. Takshingel är också ett behagligt bullerfritt material när det regnar och blåser. Dessutom är det riktigt snyggt - Ett kreativt alternativ till pannor och plåt. 

Kontakta din byggnadsnämnd innan du lägger ett shingeltak då det i regel inte är tillåtet att byta takbeläggning utan byggnadslov.

Sortera utifrån
Leveranstid
  1. 10-14 vardagar (5)
  2. 2-5 vardagar (2)
Pris
0 kr 2325 kr 0 kr to 2325 kr

7 artiklar

Minskande ordning
per sida

7 artiklar

Minskande ordning
per sida