Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Billiga åkgräsklippare från Toro & Alpina online

Åkgräsklippare för en stor gräsmatta

Vi har snygga, starka och suveräna åkgräsklippare från våra kända tillverkare Toro, Alpina och AL-KO.

Traktor eller åkgräsklippare som det kallas i folkmun. Detta har blivit allt vanligare att man använder och anledningen är att det är lätt att få tag i dem via näthandeln. Men självklart är anledningarna fler. Den största anledningen är för dem som har större trädgårdar att klippa och då är det väldigt behagligt att sitta bakom ratten i dessa lättmanövrerade maskiner och se hur gräsmattan snaggas. En del väljer att köpa robotgräsklippare men vill du ha en riktigt fin gräsmatta är det bra att ha en ordentlig traktor för denna stora yta som tar hand om underlaget ordentligt. Den riktiga gräsmattefantasten vet att det är lämpligt att inleda försäsongsklippningen med åkgräsklipparen. Sedan använder man vertikalskäraren för att ge syre och ljus till gräsmatten, samt bli av med mossan. Det är även viktigt att köpa till gödsel och med traktorerna från MTD och Wolf-Garten finner du alla tillbehör du kan tänka behöva under ett helt år. Allt från bogseradspridare, kärra eller snöblad. Det är viktigt när man investerar i en åkgräsklippare att man vet att denna maskin används eller kan användas året runt och inte bara för att klippa gräset.

Levereras traktorerna med olja och bensin?

Bensin är det ingen utav åkgräsklipparna som levereras med. Detta är på grund utav säkerhetsskäl. Men våra åkgräsklippare från Wolf-Garten och MTD kommer alltid fyllda med olja.

Är det svårt att montera åkgräsklipparna?

När det gäller åkgräsklippare från AL-KO så levereras de med en monteringsanvisning. Det tar en liten stund att montera denna åkgräsklippare. Det är inte svårt och kan du läsa en monteringanvisning så kommer du få ihop denna maskin. När det gäller åkgräsklippare från MTD och Wolf-Garten så är de mer eller mindre färdigmonterade när de kommer. Detta för att göra dem mer användarvänliga. Det som behövs är att skruva i några skruvar sedan är den klar att använda. Detta är något som många utav våra kunder uppskattar.

Gällande traktorernas växellåda, vad är det för skillnad på transmatic och hydrostatisk transmission?

Vi ska förklara skillnaden så enkelt som möjligt då detta verkligen inte är en självklarhet för alla. Hydrastat eller hydrostatisk transmission är helt automatisk och du använder dig då inte av någon växling. Du styr antingen farten med fotpedalen eller i de fall då det är handhydrostat så styr du hastigheten med handen.

Gällande transmatic transmission så är den inte helt manuell utan går under halvautomatisk. På transmatic har du ett form av växelreglage där man ställer in den maximala hastigheten från 1-6 eller 1-7 beroende på modell. Du kan med hjälp av vänsterfoten reglera hastigheten likt när man slirar på kopplingen på en bil nästan. Alltså, har du reglaget på 6:an och pedalen är helt fri. Då går den i max hastighet. Börjar du trycka ner pedalen lite så minskar den farten. Och trycker du ner helt så står den still. Du kan alltså reglera farten steglöst med vänsterfoten. På så sätt är den halvautomatisk skulle man kunna säga. Man behöver inte stanna och koppla för att ändra max läget på växelväljaren. Sen är det en separat spak för att välja om maskinen ska gå framåt eller bakåt.

Vad är bäst, handhydrostat eller fothydrostat?

Detta är en svår fråga. Men vi ska försöka besvara den så bra som möjligt. Med handreglage reglerar du körriktning och hastighet med en spak. Ifall du har en fothydrostat så reglerar du med foten och fördelen som många ser med detta är att händerna är fria. Nackdelen med fotreglage är att en del kan tycka att det är bekvämt att inte behöva hålla foten på en pedal och hålla de stadigt på chassit hela tiden.  Som sagt smaken varierar ju som sagt och därför har vi valt att ha ett bra utval av bra åkgräsklippare från Wolf-Garten, MTD och AL-KO för att ni enkelt ska finna er favorit.

Har alla era åkgräsklippare modeller med transmatic transmission?

Svaret är nej, Wolf-Garten och MTD är de åkgräsklippare som har modeller med denna patenterade drivsystem. Det innebär att du med  den vänstra foten kan reglera hastigheten från stillastående till full fart. Vill du minska hastigheten, tryck ner pedalen lite grann. Vill du hålla en konstant hastighet ställ växelreglaget på lämpligt läge. Nu håller maskinen detta läge som maximal hastighet. Enkelt och smidigt!

Vi har en Wolf-Garten trädgårdstraktor A 96.165 H har ni reseervdelar till den?

Ja det har vi. Till denna maskin kan du med hjälp av att den har dragkrok köpa till bogseradspridare, kärra eller snöblad. Detta ökar snabbt användningsområdet och du är inte bara begränsad till att nyttja denna maskin under sommaren. Den kommer kunna hjälpa dig under hela året.

Vad är det för olika motorer i era traktorer?

Vi har olika motorer och vill du veta vilken motor som är just i den modell du är intresserad av så står det i produttexten. Vi har maskiner som levereras med Briggs and Stratton motor. AL-KO har sin egna motor som är mycket stark. Den heter AL-KO Pro 450. En del åkgräsklippare från MTD levereras med Briggs and stratton motor eller deras egna superstarka motor MTD/B. De flesta av Wolf-Gartens traktorer levereras med Briggs and Stratton. Med andra ord det är krut i dessa maskiner.

Vilka typer av tillbehör kan man köpa till sin åkgräsklippare?

Det finns massor av tillbehör. Du kan köpa till mulchkit, uppsamlare, snöblad, gödselspridare och bogseradspridare. Vilket tillbehör du behöver kommer du finna hos oss.

Vad är fördelen att ha en åkgräsklippare?

Den stora fördelen med en åkgräsklippare är att du får ett stort jobb utfört väldigt mycket snabbare än ifall du bara skulle ha en gräsklippare eller robot. Den rör sig snabbt och har en väldigt bred klippbredd. Andra fördelar är att det är en året-runt maskin. När snön kommer är det bara att koppla på snöbladet och skotta uppfarten, när sommaren är framme så klipper du gräset och när du är klar med det kan du ifall du behöver gödsla din trädgård med hjälp av din traktor.

Vad menas med att mulcha eller multiclip?

Du kan till din traktor köpa till ett muclhkit ifall den inte redan har det. Du kan då enkelt koppla på detta och mulcha eller bioklippa din gräsmatta. Det som händer är att gräset klipps och finfördelas och du kan sedan låta det nyklippta och näringsrika gräset ligga kvar för ett ge den näring till åt gräsmattan.

Levereras era åkgräsklippare med uppsamlare eller finns det som ett tillbehör?

En del utav vår traktorer levereras med uppsamlare. För att vara säker på vad som ingår så står det tydligt i produkttexten ifall det medföljer eller finns att köpa som tillbehör. Fördelen med att ha en uppsamlare är att du snabbt blir av med allt gräs och alla löv som ligger på din gräsmatta. Du slipper alltså att i efterhand går och kratta din gräsmatta.

Sortera utifrån
Varumärke
  1. AL-KO (3)
  2. Alpina (4)
  3. Arnold (13)
  4. MTD (20)
  5. Toro (5)
Pris
0 kr 98312 kr 0 kr to 98312 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 32

Minskande ordning
per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2

Artiklar 1 till 16 av totalt 32

Minskande ordning
per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2