Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

MTD – billig trädgårdsutrustning

MTD (the Modern Tool and Die Company) grundades redan 1932 och sedan dess har det amerikanska företaget skaffat sig ett namn världen över. I Sverige är vi en av deras återförsäljare som stolt presenterar deras mängder av gräsklippare och traktorer. De är en av världen största tillverkare av motoriserad trädgårdsutrustning. Under kategorin åkgräsklippare och trädgårdstraktorer har vi ett brett utbud av 16 olika, men bekväma traktorer och gräsklippare. Dessa är tillgängliga online för en härligt bekväm köpupplevelse hos er.

Varför ska jag köpa åkgräsklippare?

En åkgräsklippare kan delas in i två huvudgrupper; mittmonterade eller frontmonterade. Huruvida en åkgräsklippare kan klassas som mittmonterad eller frontmonterad beror på var klippaggregatet sitter. En mittmonterad åkgräsklippare kallas ofta för trädgårdstraktor och därför kommer fokuset att ligga på frontmonterade åkgräsklippare under detta stycke.


En frontmonterad åkgräsklippare är vanligtvis bakhjulsstyrd eller midjestyrd. De är väldigt lätta att hantera och klipper kanter väldigt bra, såsom runt häcken eller under busken. Du kan med en åkgräsklippare göra mycket arbete i den stora trädgården under mycket kort tid samt skona kroppen från eventuellt fysiskt slitage. Det finns mycket annat i trädgården att ta hand om och med en åkgräsklippare kan tillbehör enkelt kopplas på, såsom ett snöblad till de typiskt svenska vintermånaderna eller en mossrivare till sommaren.

Vad definierar en bra trädgårdstraktor?

En trädgårdstraktor är enkelt förklarat en mittmonterad åkgräsklippare. Klippaggregatet på en trädgårdstraktor sitter i mitten, under föraren på gräsklipparen och oftast finner du att de är framhjulsdrivna. Trädgårdstraktorn lämpar sig bra för stora trädgårdar och är även de ett bra alternativ rent ergonomiskt. MTD:s trädgårdstraktor Optima LG 165 H har dessutom Step-through ram som underlättar att kliva av och på traktorn, vilket gör att modellen även lämpar sig för den rörelsehindrade.


Det största pluset med trädgårdstraktorer är dock att de mycket smidigt kan användas med påkopplade tillbehör, såsom snöblad, mossrivare och transportvagnar. Sen är de oftast lite billigare än frontmonterade åkgräsklippare.

Åkgräsklippare och trädgårdstraktor till trädgården

En bra sommar är städad och trädgården är minst lika viktig som husets insida. Har du stora trädgårdsytor, är ett bra hjälpmedel otroligt viktigt. Åkgräsklippare och trädgårdsmotorer blir dina bästa redskap, då de har bra drivkraft och hanterar både jämna och ojämna ytor, stora och små trädgårdar, högt och lågt gräs. Dessutom kan de bästa åkgräsklipparna hantera svåråtkomliga ytor, såsom vid husväggen och runt trädet. MTD har tänkt på allt detta – och lite till.

Sortera utifrån
Varumärke
  1. AL-KO (2)
  2. Alpina (4)
  3. Arnold (13)
  4. Briggs & Stratton (2)
  5. MTD (13)
  6. Toro (5)
Pris
0 kr 94995 kr 0 kr to 94995 kr

13 artiklar

Minskande ordning
per sida

13 artiklar

Minskande ordning
per sida