Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Gräsklippare

Billiga gräsklippare för din gräsmatta

Vi har många billiga gräsklippare från kända varumärken som AL-KO, Toro & Alpina. I denna katergori kommer du finna elgräsklippare, bensingräsklippare, batterigräsklippare och cylindergräsklippare.

Bensingräsklippare

Än idag är den vanligaste klipparen som folk har hemma en bensingräsklippare. Bensingräsklipparen har inte gjort några större förändringar sedan 1960-talet så är det fortfarande det bästa alternativet när man ska klippa sin gräsmatta. Den är mycket med tanke på dess starka motorer, styrka och snabbhet. Har du en stor gräsmatta som är kuperad och med mycket rötter är detta ett smart val.

Batterigräsklippare

De allra flesta batteridrivna gräsklippare drivs med litiumbatterier. Förkortningen på en batterigräsklippare som drivs med dessa batterier är Li. Litiumbatterier klarar av att lagra väldigt mycket energi och tänker man på miljön och bara ska klippa en mindre yta så är detta gräsklipparen vi rekommenderar för er. De är enkla att manövrera och klipper din gräsmatta perfekt.

Cylindergräsklippare

En cylindergräsklippare är det absolut bästa miljö- och motionsvänligaste valet. Den tillskillnad från övriga gräsklippare är denna maskin helt tyst och 5-knivs cylinder kommer skära din gräsmatta i perfekta snitt. Du kommer att ha en slank figur och en golfares drömgräsmatta.

Vad är viktigt med hjul?

Det är viktigt att din gräsklippare oavsett modell har stabila och hållbara hjul. Ifall gräsklipparen har stora bakhjul är maskinen enklare att styra och är det dessutom framhjulsdrift så underlättar det också manövreringen av din maskin.

Vad är viktigt med klippbredd?

Kring denna fråga är det ganska enkelt om man ser det på detta vis. Den vanligaste klippbredden är mellan 30-55 cm. Om man då har en maskin med liten klippbredd så klipper den inte lika mycket gräs som den med större klippbredd. De maskiner med bredare klippbredd är oftast lite dyrare och har större motorer vilket ledar till att den brukar mer energi men gör din gräsmatta nyklippt betydligt snabbare.

Lite om klipphöjd

Killphöjden på gräsklippare varierar självklart beroende på modell. Men de flesta gräsklippare ligger oftast över en minimhöjd på 20 mm och under en maximigräsn på 80 mm. Det är viktigt att veta att en gräsmatta som ni använder och vistas på så är den ultimata klipphöjden runt 40 mm. Klipper ni den kortare så kommer det bli en riktigt snygg gräsmatta men med kort gräs krävs mycket mera jobb för att hålla den fin. Det krävs att ni vattnar den mycket mer och risken för att gräsmattan kommer skadas är mycket större, den blir helt enkelt mer känslig. Så tipset från buildor.se är att ni håller er till de rekommenderade 40 mm.

Ljudnivå på de olika modellerna

Man kan enkelt dela in de olika gräsklipparmodeller i bullordning. Den som bullrar minst är cylindergräsklipparen, sedan kommer batterigräsklipparen och den som låter mest är bensingräsklippare.

Behövs hörselskydd och arbetskläder när man klipper gräs?

När det gäller arbetskläder är det alltid bra att man har stabila och stadiga skor. Ta gärna ett par skor som du inte är rädd om då gräset trots sol kan vara fuktigt och ge ifrån sig gräsfläckar. När det gäller hörselskydd är det något vi rekommenderar att ni använder då ljudnivån på våra bensingräsklippare kan vara högt och hörseln är något ni ska vara rädda om.

Vad menas med Multiclip?

Multiclip går även under namn som mulching och bioclip. Det är samma sak och betyder att knivarna klipper gräset flera gånger och på så sätt förmultnar det mycket snabbare. Du kan då välja att plocka upp gräset eller helt enkelt låta det agera näring då det innehåller mycket vatten och näring till din befintliga gräsmatta. För att multiclipfunktionen ska verka som bäst så ska du vara en person som klipper gräsmattan relativt ofta, för ifall gräset är för långt så kommer det vara tungt för din gräsklippare att mala ner.

Vad menas med sidoutkast?

Det innebär att gräsklipparen har ett utblås på sidan och detta bör du använda ifall du har ett högt gräs då multiclip kommer vara för mäktigt för maskinen att mala ner. När du klippt gräsmattan krattar du snabbt upp gräset.

Vad är det för säkerhet på maskinerna?

Alla gräsklippare uppfyller den euperiska standarden för maskinsäkerhet. Alla maskiner har dödmansgreppet, vilket betyder att släpper du handtaget så släpper du även reglaget och maskinen stannar. Robotgräsklipparens motsvarighet till detta är att när man lyfter upp en robotgräsklippare så stannar den automatiskt. Med andra ord vår maskiner är säkra. Men ska och bör inte användas av någon under 18 år.

Vilken olja ska man använda till dessa maskiner?

Den olja vi rekommendera är vanlig SAE30-olja som finns att köpa på närmaste mack.

Vad är en uppsamlare?

Många utav våra gräsklippare levereras med en uppsamlare. Det är en behållare som placeras på maskinen och de är otroligt enkla att ta loss och sätta tillbaka. När du klipper din gräsmatta samlas gräset direkt i uppsamlaren och när den är full så lossar du den enkelt och lägger på utvald plats på tomten. Gällande vibrationer i styret Ifall du utsätter dig under sommarhalvåret för vibrationer genom gräsklippning i händer och armar cirka 1 timme i veckan så är det inte så allvarligt. Men det finns personer som är känsliga för detta och för er rekommenderar vi faltiskt den bästa lösningen för att slippa detta och ni ska investera i en robotgräsklippare.

Sortera utifrån
Varumärke
 1. AL-KO (43)
 2. Agri-Fab (4)
 3. Alpina (20)
 4. Arnold (7)
 5. Black & Decker (9)
 6. Einhell (7)
 7. Gemproducts (1)
 8. Grimsholm Green (40)
 9. MTD (7)
 10. Robomow (15)
 11. Texas (36)
 12. Toro (23)
 13. Trolla (1)
 14. WOLF-Garten (20)
 15. Warrior (2)
 16. Worx (5)
 17. Yardforce (5)
Kategori
 1. Gräsklippare (22)
 2. Trädgårdsmaskiner (14)
Driftkälla
 1. Batteri (27)
 2. Bensin (43)
 3. El (11)
Självgående
 1. Ja (14)
 2. Nej (9)
Pris
0 kr 29158 kr 0 kr to 29158 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 242

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artiklar 1 till 16 av totalt 242

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5